perjantai 25. maaliskuuta 2016

Asetuksia ja taivutuksia Ultilla

Aaltokankaan listan luona yllätyin kovasti. Perjantain koulutunnille Ulti. Tätä en osannut aavistaa. Toiseksi uusin tulokas, n. 160 cm korkea rautias ruuna, 8 v. Muhkumman puoleinen. Hoitaessa hepo oli tosi rauhallinen. Maneesissakin oli rento. Kuskia jännitti katolta putoilevat lumet enemmän. Hevoset ei sanoneet mitään. Meitä oli tunnilla 6 ratsukkoa.

Hommat aloitettiin käynnissä tekemällä suorille pysähdyksiä. Käyntiä ope käski aktiivisemmaksi. Ihan hyvin eteni eikä missään nimessä ollut laiska. Enempi suokkityyppinen vaikken kyllä vyörymistäkään huomannut. Ravissa tehtiin käyntisiirtymiä. Napakampi ravi käynnin jälkeen ja ennen siirtymää piti kasata ravia paremmin eikä tulla niin suorin jaloin siirtymään. Nopsasti kyllä tuli käyntiin. Kaikki nämä n. metri uran sisäpuolella.

Päivän aiheena oli asetukset ja taivutukset. Yhä pysyttiin uran sisällä. Ensin asetus ulos pitkillä sivuilla. Ulkojalalla piti pitää ratsu pois seinältä. Aika miedosti halusi asettua molempiin suuntiin. Taivutusten kanssa oli vielä vaikeampaa ja valuttiin seinälle. Ohje oli pitää eläväinen ulko-ohja taivuttamassa ja päästää sisältä ihan löysäksi. Ulti ei meinannut millään tajuta homman nimeä eikä tasoittunut taivutukseen. Tässä parhaat hetket tuli päädyissä kun mentiin ns. normaalisti. Molemmat suunnat oli hankalia. Yritin kehua kun teki edes vähän oikeaan suuntaan.

Laukassa ohje oli että aloitetaan sillä että saan Ultin suoraksi. Laukkasihan se mutta aika lennokkaasti. Ope kaipasi paljon hitaampaa menoa. Yllättävän hyvin lopulta sai itseään kasattua. Vasemmassa kierroksessa jopa mallikkaasti.

Loppuun mentiin vielä kierrokset pitäen asetus jatkuvasti sisään. Vasen oli kelpo, vähän painoi kädelle. Oikea meni oikein kivasti. Rupesi tuntumaan siltä että ratsu oli ainakin sen kierroksen verran avuilla.

Hauska ratsu. Paljon raaempi kuin pidempään hommissa olleet hevoset. Muttei yhtään niin paha kuin etukäteen kuvittelin.

Ongelmia:
lievää kiemurtelua
ei tajunnut taivutuksia ulos
raaka laukka
nosti muutaman väärän laukan

Parannusta:
sain laukkaa kasattua
loppuun tasoittui ravissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora