keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Sattumalta yksäripienryhmässä

Keskiviikkona ehdin töistä vasta vikalle tunnille. Meitä olikin siinä vain 3 ja olin ainoana asiakkaana yksäreiden joukossa. Sovin silti hyvin joukkoon sillä kaikilla oli puokit alla, mulla Limoza. En ollut tammasta kovin innoissani mutta ihan ok se kulki.

Harjatessa hepo imppasi ja kentälle taas raahusti vaikka yritin hoputtaa. Alkukäynneissä yritin jo herätellä. Pohkeeseen ei niin reagoinut mutta kutittelin sitten raipalla. Löytyi vauhtia. Viriteltiin taas kumpparit enkä pannut pahakseni. Kenttä oli takaosasta oikein mainio, lämmintäkin oli +7°C.

Alkutunti tultiin suoruutta. Keskilinjalle käynnissä (loivaa kiemurtelua), ravissa (paremmin suoraan), ravissa 8 askeleen käyntisiirtymällä ja lopuksi ravi-seis-ravi. Parani. Parhaiten päästiin suoraan kun rallittelin kunnon reipasta ravia. Yllättävän hyvin eteni ja napakasti pysähtyi. Takaisin raville ei ollut yhtä napakka. Vaikka meitä oli vain 3 niin en jaksanut volttailla vaan odoteltiin käynnissä tai pysähdyksissä omaa vuoroa.

Tehtiin myös raviväistöjä. Puolierot oli valtavat. Vasenta pohjetta väisti kuin tanssien, oikeaa hankalammin. Muttei tainnut olla ihan niin huono miltä tuntui. Vauhtikin vähän hyytyi väistöihin. Suunnanmuutosten yhteydessä tehtiin parit takaosakäännökset. Aloitettiin napaosalla mutta kai se vähän parani.

Laukkoja otettiin useampaan otteeseen ja siinäkin liikkui nahkeasti. Yritin olla puristamatta mutta jalat nousi. Raipasta ainakin häntä pyöri. Keskiympyrät ei auttaneet. Loppulaukkoihin tehtiin vähän temponmuutoksia. Vasta siinä heräsi liikkeelle. Laukasta käyntiin tuli kerta toisensa jälkeen vähän töksähtäen. Ekalla kerralla töksähti seis.

Loppuun pyöriteltiin vielä käynnissä volttia. Vasta siinä hellitti oikeassa ohjassa roikkumisen. Koko muun tunnin olin yrittänyt kaikenlaista laihalla tuloksella.

Loppukäynnit käytiin laavulla. Limoza ei halunnut kääntyä ekana parkkiksella väärään suuntaan. En kovin kepittänyt vaan päästettiin kaveri suosiolla kärkeen. Laavullakin vähän keskusteltiin siitä että missä käännytään ympäri ja mihin suuntaan. Pakki hirtti kiinni mutta sain haluamani täyskaarron tehtyä. Ei tuijotellut mitään. Kentälläkin sangen maltilla.

Ongelmia:
oli kiinni oikeassa ohjassa
väistöissä oli suuret puolierot
hidas pohkeelle
omat jalat nousi

Parannusta:
uudet pehmeämmät jalustinhihnat
sain kuitenkin liikkeelle
vasenta jalkaa väisti helposti
ravissa päästiin aika hyvin suoraan
ei juuri tuijotellut
ei nykinyt ohjia (Hemppa, Roze, Ressu)
ihanan lämmintä, fleecellä tarkeni hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora