torstai 10. maaliskuuta 2016

Pitkästä aikaa avoja

Torstaina ei ollutkaan tuplaheppailua kun Uotilasta tuli viesti että tunnit on peruttu open sairastumisen takia. Onneksi olin kuitenkin varannut iltatunnin Mallulle. Ehkä ihan hyväkin eilisen ilmalennon jälkeen ottaa vähän kevyemmin. Ihme ja kumma kyllä niin olin yllättävän kivuton eikä tullut edes mustelmaa! Ratsailla en edes muistanut että johonkin voisi sattua.

Ratsuksi osui tänään aika yllättäen Listra. Hoitaessa oli rauhallinen, itsekin oikein korostetusti. Mukaan varustukseen tuli myös piuhat. Piuhaviikot menossa Limozalla ja Listralla. Ratsukoita oli 5. Keli oli aavistuksen plussalla ja pahimmat loskat oli lanattu kentältä.

Alkuun vähän kevenneltiin ja Listra tuntui aika jäykältä. Siinä vielä eteni. Sitten kokoonnuttiin kuulemaan teoriaa avoista, jonka jälkeen tehtiin niitä ensin käynnissä pitkään ja hartaasti molempiin suuntiin ja lopuksi vielä vasempaan kierrokseen ravissa. Luulin että pikaisesti mutta kierrostolkulla.

Käynnissä Listra rupesi vähän hitailemaan. Roikkui vasemmassa ohjassa eikä vasemmasta pohkeesta tapahtunut mitään. Lopulta sain raipan avuksi. Itse avot menivät kuulemma ihan ok. Takapuolituntuma oli taas vähän heikko enkä osannut sanoa poikituksen riittävyydestä. Aika pitkään meni ennen kuin tuli kommenttia että ok. Ohjeet oli että pidätteitä ulkoa ja sisätakanen ratsastetaan eteen (vai alle?). Tamma ainakin rentoutui. Vasempaan kierrokseen voltit ei kyllä olleet ihan pyöreitä. Ravissa vasemman jalan kuuntelemattomuus vaivasi vielä enemmän. Olikohan rytmi, jota ope kaipasi tekemiseemme enemmän. Lohdutti kuitenkin kun sanoi että minusta näkee että näitä on tullut tehtyä. Eipä kyllä kovin paljoa ainakaan viime aikoina. Lidan kanssa kötöstelyä ei lasketa!

Listra oli tänään kivan rauhallinen. Alkutunnista vähän jännittyi porttikulmassa mutta yhtään säikkyjä tai loikkia ei tullut. Enempi sanoisin että hidas pohkeelle ja löysä. Harmi ettei päästy laukkaamaan. Toisaalta rentous olisi voinut kadota siinä.

Ongelmia:
vasemmassa ohjassa kiinni
löysä
pohkeisiin reagointi oli heikohkoa

Parannusta:
asialliset avot
eilinen maastoutuminen ei sattunut
rento tamma
ei säikkynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora