lauantai 19. maaliskuuta 2016

Väistöjä ja tarkkaa ratsastusta hyvällä mielellä

Lauantain koulutunnille sain Lassin eli Oskun. Ruunalla en olekaan mennyt sitten Aaltokankaan aikojen. Hoitaessa oli vähän hapan mutta ratsain käyttäytyi. Tätä ennen käytiin höykkyyttymässä/höykkyyttämässä ratsastussimulaattoria. Vapaaohjelmasta ei tullut hyvää. Sen jälkeen oikea hevonen oli superhelppo! (Ei poistuttu lisätyssä ravissa maneesista kuten simulaattorilla kävi.)

Yllättävän helposti ratsu lopulta tasoittui käynnissä ainakin hetkittäin hyväksi. Ihan rehellisesti ja tasaisesti ei ollut läpi. Myös raviin ja laukkaan löytyi hetkittäinen pyöreys jo alkuverkassa.

Tehtävänä käännettiin keskilinjalle ja väistettiin kahdessa portaassa kohti uraa. Uralle asti ei saanut mennä. Käynnissä meni kivasti ja sain ratsun houkuteltua lopulta pysymään pyöreänä. Opelta tuli kehuja täsmällisistä teistä keskilinjalle ja hyvistä väistöistä.

Ravissa sama juttu. Keskilinjalla ruuna kulki open sanojen mukaan kuin strutsi. Mutten ottanut siitä paineita. Volteilla rentoutui muttei suoralla. Yllättäen vaikka turpa oli huolella kohti kattoa niin väistöt onnistui silti siististi. Myöhemmin väistettiin vain yksi pätkä ja sen jälkeen nostettiin laukka. Kehuja tuli myös hienoista nostoista sekä hyvästä suoraan ratsastuksesta laukassa. Nämä onnistui läpi tunnin hyvin. Toisella pitkällä sivulla hepo myös pyöristyi laukassa.

Loppuverkassa oli yhä suht hyvä. Suorille ei tainnut tasoittua mutta ympyröillä kulki kivasti. Tämä oli kaikille kiva hyvän mielen tunti.

Ongelmia:
strutseilu keskilinjalla
kuskin jalat nousee yhä

Parannusta:
ratsastin huolellisesti
hyvät suoristukset, väistöt, laukannostot ja laukkalinjat
istuin kuulemma hyvin suorassa

FilmMe tallensi pätkiä tunnista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora