lauantai 19. maaliskuuta 2016

Nousevia jalkoja

Lauantain ensimmäinen tunti oli esteitä. Ratsukseni sain ison Ruttu-ruunan. Etukäteen olin vähän skeptinen ratsuni suhteen mutta eipä se niin paha ollutkaan. Korkeutta aavistus enemmän kuin Hempalla. Sekä riimun että suitsien kanssa oli vähän hankaluuksia kun heppa halusi pitää päätä taivaissa. Hieman yllättäen loimi sujahti tunnin jälkeen helposti pään yli.

Aiemmat kuulemani ohjeet Rutun ratsastukseen olivat että alkutunnista ei saa prässätä liikaa. Sen saa vetämään vastaan jos itse vetää. Humputtelin siis vaan menemään. Ajattelin pitkää ja löysää hevosta ja sellaisen myös sain kun jätin raipan pois.

Laukassa tultiin puomeja pääty-ympyröillä. Pääosin ihan ok mutta jos paikka tuli lähelle niin saattoi vaihtaa laukan. Näppärästi vaihtoi pyynnöstä myös takaisin.

Ope sanoi että hyppyhommiin herää kyllä. Toisen kierroksen jälkeen tuntui yhä vähän löysältä. Ravissa jumppa oli ensimmäinen tehtävä. Ristikkokorkeuksista aloitettiin ja korkeimmillaan oli max 90 jos sitäkään. Helposti yli. Linjan jälkeen suoraan oli hankalin osuus. Joitain vääriä laukkojakin.

Sitten tultiin kaarevaa linjaa ristikolta vesimatto-okserille. 4 tai 5 askelta. Alkutunti tultiin viidellä. Ihan jees. Kuskin jalat vaan nousi. Sitten lisättiin perään toinen kaareva linja okserilta sokeripalapystylle, sama pituus. Ei kummempia siinäkään. Ei tuijotellut mitään. Paitsi ovipäätyä vähän.

Rata hypättiin kahdesti. Sama alku, suunnanvaihtolävistäjä ja sama loppu. 8 hyppyä? Ekalla kierroksella max 80 cm. Pelkäsin jo että isompia ei tulla. Nämä oli ihan pikkurisuja. Yhä omat jalat nousi. Heppa vähän innostui ja välit tultiin nyt neljällä. Hieman lentäen.

Vikalle kierrokselle onneksi nousi ja tämä olisi ollut hyvä aloituskorkeus. Korkeimmat ehkä 85 tai 90? Sama uudestaan. Nyt sain jälkimmäiselle välille viidennenkin askeleen kun tahdoin. Ihan ok. Yhä tuli nousevista jaloista sanomista vaikka lyhensin jalustimia.

Loppuravissa ruuna olisi halunnut ensin pinkoa mutta parissa kierroksessa sain rauhoittumaan. Kohdalla avautunutta ovea säikähti sen verran että oma tasapaino horjahti. Pysyin kuitenkin hyvin kyydissä.

Ongelmia:
kuskin jalat nousivat
joitain vääriä laukkoja
aika pieniä esteitä

Parannusta:
tosi perushelppoa
vaihtoi laukat helposti
sain säädeltyä askelmäärän loppuun

FilmMe kuvasi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora