torstai 3. maaliskuuta 2016

Vasen pohje!

Torstaina oli taas normisetti. Perinteiset 4 ratsukkoa ja hyppyhommia. Lida oli hoitaessa kiltisti (söi). Sain taas luvalla laittaa sen itse. Kerran luimi kun nostin satulan selkään, muuten ihan asiallisesti. Esteitä maneesiin tuli 6 ja nostettiin ne heti alkuun ylös.

Alkuverkassa tamma liikkui kivasti eteen. Open ensimmäinen kommentti oli että hyvä ravi. Laukkakin rullasi kivasti. Ylitettiin puomikasaa ja tasaisella laukalla paikat tuli ihan ok. Välillä kolisi enkä osaa sanoa mikä osui. Oikeassa kierroksessa otti välillä väärän laukan.

Hypättiin kapeaa pystyä yksittäisenä molemmista suunnista. Laukka säilyi tasaisena ja sangen hyvin myötäisenä. Osasin ratsastaa kopinatkin vähemmiksi ja välillä tuli oikein hyviä kierroksia. Lavoistani ei tänään tullut sanomista.

Tänään meitä hiillostettiin vähän kouluratsastuksella ennen kuin päästiin kunnolla hyppimään. Toiselle pitkälle sivulle avoa ja keskelle voltti. Toiselle siirtyminen ensin käyntiin, myöhemmin raviin. Muualle sai tehdä voltteja ja ympyröitä. Ensin ravissa, sitten laukassa. Tästä todellakin tuli hiillostusta kun jäätiin ravivoltille vasemmassa kierroksessa syyniin. Taivuta vasemman pohkeen ympäri. Eikä siitä päästy parilla kierroksella vaan pyörittiin varmaan lähemmäs 30 kierrosta. Kaula suoraan ulkoa, taivuta sisään, vasen pohje, vasen pohje! Eikä juuri parantunut. Ei hajua että tuliko avoista yhtään tunnistettavia, luultavasti ei. Oikeassa kierroksessa käsky oli yhä moukaroida vasen pohje läpi. Oma tuntuma väitti tamman kaatuvan sitten sisään mutta niin ei kuulemma käynyt. Laukassa voltit oli vaikeita, oikeassa kierroksessa tie oli tosi tiukka.

Mutta tämä auttoi. Tuntui että Lidaan sai ihan uudenlaista otetta. Eikä onneksi ollut tuskaista kun hepo eteni itse. Eipä se ihan rehellisesti tullut vasemman ohjan tuelle mutta paremmin kuitenkin.

Hypyt aloitettiin kahden kierroksen linjoista. 8 hyppyä siis. Pystyjen väliin 4 laukkaa ja pystyltä okserille 1. Ekalla kerralla linjalle tuli 4,5. Kysyin opelta että montako tahtoo ja käsky kävi päättää itse. Ratkaisin eteen ja jatkossa tultiin siististi neljällä. Myötälaukkoja en ehtinyt miettiä, kai ne sieltä löytyi? Kummatkin linjat siis kahdesti. Ja sitten esteet nousi.

Jossain välissä hypättiin myös yksittäistä okseria oikeassa kierroksessa. Joka kerta väärässä laukassa alas eikä tamma pysynyt jättölinjalla vaan kaarsi sisään. Lähestyminen oli kuulemma suora. Lisää ulko-ohjaa ja sisäjalkaa olisi ollut apu.

Olikohan jo toinen kierros kun lisättiin perään kapea ja toinen okseri. Esteet oli ehkä 80 cm tai aavistuksen yli. Jotain saatettiin pudottaa mutta kiva oli että osasin ratkaista tilanteet ja ratsastaa. Okserille venyi hyvin. 4 askeleen linjalle taas tultiin kertaalleen pienellä hypyllä sisään ja tajusin ratsastaa eteen. Seuraavalla kierroksella näin että 4 jää ahtaaksi ja pidätin, tosin liian höllästi ja otettiin puomi. Kapealle ope käski ratsastaa huolella. Silti se tuli Lidalle vähän yllätyksenä. Päästiin kuitenkin yli. Väärässä laukassa. Okseri myös ok ja taas väärä laukka.

Taas esteet nousi ja nyt hypättiin linjat vain kertaalleen ennen kapeaa ja okseria. Estekorkeus ehkä 90 - 95. Vielä mukavuusalueella. Keskityin niin saamaan hyvän tien kapealle (parani) ja myötälaukan okserilta (ei tullut) että unohdin jännittää.

Loppuun hypättiin okseria vielä toisesta suunnasta. Yritin olla katsomatta sen korkeutta ja psyykkasin itseäni että 65, 65! Taisi se olla vähän iso, sillä esteelle ratsastus kärsi enkä päässyt enää hyviin paikkoihin. Kaksi ekaa yritystä tultiin vähän lähelle ja Lida otti etupuomin alas. Kolmannella kerralla kopautti mutta paikka oli parempi ja este pysyi ylhäällä. Ope väitti että 105 mutta mittasin metriseksi. Se siis jo epämukavuusalueella.

Loppuraveissa Lida liikkui kivan energisesti. Lähes priima. Oikein kiva ja monipuolinen tunti. Koulupiiskaus oli hyödyllistä ja tuntui tosiaan hetkittäin harmoniselta tamman kanssa.

Tunnin jälkeen jäi karsinaansa fleecen alle varusteet päällä. Hetken huili ennen seuraavaa tuntia.

Ongelmia:
taipuminen vasemman pohkeen ympäri

Parannusta:
oksereille tuli tänään aika hienoja hyppyjä
osasin reagoida linjoilla
metri lopulta puhtaasti, yksittäisenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora