lauantai 5. maaliskuuta 2016

Reipas tolkkumaasto pienillä ojailuilla

Lauantaina Mallulla ei ollut tunteja tarjolla. Itsenäinen kenttähöystö ei houkuttanut, joten päädyin maastoon. Ratsun sain valita aika vapaasti ja lopulta päädyin Rozeen. Silläkin on kuulemma maastoiltu onnistuneesti yksin.

Päivän suurin haaste oli saada tamma tarhasta mukaan. Juoksi mokoma vain karkuun. Vaikka vähän juoksutinkin niin matkaanlähtömotivaatio ei parantunut. Lopulta kahteen pekkaan saatiin ajettua tamma kiikkiin. Jostain veti liikaa kierroksia, koska vaikutti säikyltä.

Hoitohommat meni ok. Selkään nousin lastaussillalta avustettuna. Pienen empimisen jälkeen sujui hyvin. Tosin menin vähän kaulan kautta paikoituksen oltua vähän sinnepäin. Otin kaviokoukun matkaan koska keli oli nollissa. Sille ei onneksi tullut käyttöä.

Pihasta tamma lähti mukisematta pitkin ohjin. Yksi helpoimmista! Innolla oli menossa myös poispäin tallilta ja pari kertaa kävi niin että kun lyhensin ohjia niin lähti itsekseen raville.

Aloitettiin käymällä tallille vievän tien päässä. Siellä en ole tainnut koskaan käydäkään. Roze vähän käänteli päätään mutta eteni kuitenkin. Välillä vähän mutkitellen muttei hyytynyt. Otettiin laukkapätkäkin ja kulki kivasti. Sitten mentiin normilenkki tien laitoja. Kaikki askellajit. Useampi laukkapätkä muttei kovin pitkiä. Tykkäsi nostaa vasenta mutta sain oikeankin irti. Kuumahan tammalle tuli vaikka käveltiin välissä. Huiput oli 33,3 km/h GPS:n mukaan.

Matkalla vastaan tuli 9 autoa. Aika paljon. 7 ohittui ihan hyvin mutta kahta Roze väisti ojaan. Jälkimmäistä vähän enemmänkin. Toki alkumatkasta käytiin ojassa ilman autoakin. Tamma ei tainnut tajuta ettei kinokseen kannata mennä. Pysyttiin kuitenkin ongelmitta pystyssä.

Loppukäyntejä tuli reilu vartti. Silti talliin palatessa ratsu oli märkä.

Ongelmia:
ojailut
yritti muutaman kerran aika maltillisesti kääntyä takaisin

Parannusta:
ihanan reipas
ei jäätymisiä paikoilleen
paikallaan oleva käynnissä oleva kaivurikin ohitettiin ongelmitta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora