perjantai 4. maaliskuuta 2016

Pikatasoitus kumppareilla

Perjantaina kun ei ollut junapäivä niin oli tallipäivä. Arvelin oikein että Ressu sai tänään huilia minusta ja sain korvaavan ratsun. Limoza. Tamma oli jo hommissa, joten taas valmiiseen pöytään. Edellisen kuskin jäljiltä tammalla oli kumpparit eli sampparit (chambon) ja kysyin että mitä tehdään. Vastaus oli että jätetään koska väärinpäin juoksemisella on pudottanut lihaksensa. Alkuun vähän kiristelin hampaitani rivien välien omalle tulkinnalleni mutta tyydyin osaani. En ainakaan muista että olisin aiemmin mennyt kellään täällä apuohjien kanssa. Ratsukoita 6, aavistus pakkasta. Aiemmalla tunnilla tilsoja.

Pitkin ohjin Limoza astelin taas ihan reippaasti. Tuntumalla vähän hidastui muttei hyytynyt. Yritin muistaa nyt ratsastaa sisäjalalla kohti ulko-ohjaa. Kumpparit lohduttivat tasaisuuteen ihan hirmuisesti. Melko pian tamma asettui ja taipui kulmiin.

Alkutunti mentiin aika lailla uraa pitkin. Toiselle pitkälle sivulle loiva kiemura. Alkuun keventäen, myöhemmin harjoitusravissa. Vielä myöhemmin vähän loivennettiin ja hypättiin kiemuralla pikkuinen ristikko. Ekalla ylityksellä este putosi, tuijotteli silti ja hypyissä oli hankala olla mukana. Ravilla yli siis. Toisesta suunnasta lähes kielsi ekalla kerralla vaikka osasin odottaa. Hidastettu loikka lähes paikaltaan. Valosta poispäin ei saatu hyppyjä tasoittumaan rennoiksi. Tultiin ehkä vaan 3 ylitystä.

Toiselle pitkälle sivulle otettiin laukkaa. Sai tehdä myös ympyrän, koon puolesta enemmän voltti. Eteni ok, voltilla vähän hidastui. Kulki ihanan hyvin suoraan. Vasemmassa kierroksessa tosin taisi vähän puskea takaosaa sisään.

Lopuksi tehtiin vielä takaosakäännöksiä. Ok-. Yleensä tuli 1 - 2 askelta takaa johonkin väärään suuntaan. Kuvittelen että muutama meni ihan siististikin.

Vaikka Limoza oli tänään aika tasainen niin lopputunnista rupesi silti painamaan kädelle, varsinkin oikealle ohjalle ja aavistuksen matamaan. Mutta koska open kommentteja tuli historiallisen vähän niin taisi mennä aika hyvin.

Ongelmia:
lopputunnin hyytyminen ja piilovinous
ristikon tuijottaminen

Parannusta:
nosti laukat tosi hyvin
oli sangen tasainen
ei kyttäillyt tai säikkynyt
ratsastin huolelliset tiet
tunsin molemmat istuinluuni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora