perjantai 25. maaliskuuta 2016

Itsenäinen Hemppailu perusteiden parissa

Perjantaina ei ollut valkkuja tarjolla, joten Kaisa houkutteli minut talliseuraksi itsenäiselle. Hemppa oli mennyt tunnin alle, joten sain ratsun valmiiksi lämmiteltynä. Alkuun maneesissa oli jopa 5 ratsukkoa, lopuksi jäätiin kaksin.

Tehtiin hyvin pitkälti samoja juttuja kuin viikko sitten Artsissa. Pidin sisältä tasaisen tuntuman ja yritin pitää ulkoa suorana. Sisäjalasta eteen. Ravi oli alkuun hankalaa, ruuna oli epätasainen edestä ja hidastusyrityksistä nyppi turpaa eteen. Väliin tein pysähdyksiä käynnistä. Hankalaa. Hidastuksista tuli nyppimistä eikä malttanut seistä liikkumatta. Sekä käynnissä että ravissa liirasi ulkopohkeen läpi ulos.

Eka lepopätkä pidettiin vasta n. 40 minuutin hommien jälkeen. Toki tätä ennen oltiin seisty useampaan otteeseen aloillamme ja yritin saada Hempan vain olemaan. Ravikin pikkuhiljaa tasoittui ja antoi jo hidastaa itseään nykimättä vastaan. Tuli jokunen kaunis käyntisiirtymäkin. Sellainen, mihin opetuksessa päästiin 10 minuutissa ilman yhtään huonoa yritystä pohjille.

Laukat aloitettiin oikeassa kierroksessa ja oikea laukka tuntui ruunalle sangen vaivalloiselta. Tuntui siltä että ehtiikö se saada jalkansa ajoissa alle. Väliin tuntui siltä kun yrittäisi vaihtaa laukkaa. Pohdin jopa että onko ep. Pieni ravipätkä väliin oli kyllä ihan puhdas. Laukoissa kulki Hempaksi yllättävän pyöreänä. Kaisa kyllä totesi että takaset näyttää löysiltä. Selkään en sellaista huomannut ollenkaan.

Yritin vaihtaa lennosta vasempaan mutta eihän Hemppa vaihtanut. Vasen laukka rullasi paremmin mutta hyvin siinäkin löytyi säätövaraa ja ruuna pysyi rentona. Siirtymät alaspäin ei tänäänkään olleet ihan priimaa mutta valmennuksesta sain hyviä työkaluja näihin ja muutamassa askeleessa löytyi laukan jälkeen hyvä ravikin.

Loppukäynnit mentiin peltolenkin kautta. Pitkin ohjin lompsi reippaasti menemään. Tasaisella tuntumalla vetämättä sain lopulta hiipimään Vaken vauhtia. Osaa se Hemppakin tarvittaessa.

Ongelmia:
ohjien nyppiminen pysähdyksissä
liiraaminen kaarteissa ulos
oikea laukka tuntui tavallista hankalammalta
toinen etukenkä puuttui

Parannusta:
tasoittui aika kivaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora