lauantai 12. maaliskuuta 2016

Liikutusapuna

Hempan jälkeen minut houkuteltiin vielä yksäriheppa-Vekasin (Vekaksen?) kyytiin. Ei kauheasti tarvinnut pyydellä. Varsinkin kun tämän viikon vakiliikuttaja sanoi että selkänsä on eilisen harjoitusravin jäljiltä romuna. Sain apua ja pääsin varustamisessa helpolla. Suitset laitoin itse.

Selkäännousussa hepo meinasi lähteä kävelemään. Ratsastaessa oli aika pallemainen. Pörisi omia ääniään, liekö jännityksestä? Kulki lyhyellä kaulalla, jännittyneenä ja pystyssä.

Aika pitkään pyörittelin käynnissä. Tein taivutuksia ja myötäsin ulkoa. Kyllä ruuna lähti ohjan perässä muttei tasoittunut rentona kahden ohjan tuntumalle. Yritin sitten ratsastaa jalalla eteen mutta hepo ei edelleenkään malttanut vaan meni eteen ylös.

Ravi oli aika hurjan tuntuista. Keventäessä tuntui että nousen ihan kohtuuttoman ylös. Ovipäädyssä hepo pörisi yhä aika paljon vaikka muualla olisi rentoutunutkin.

Laukka oli ravin jälkeen tosi tasaista. Vaan ei alkuun rullannut kunnolla eteen. Spurttailin sitten tovin maneesia ympäri kevyessä istunnassa. Se auttoi ja heppa heräsi liikkumaan. Laukkasi jopa vähän pidemmällä ja matalammalla kaulalla. Sen jälkeen ravikin oli hetken letkeämpää.

Laukasta tein muutamia vaihtoja. Taisi vaihtaa puhtaasti muttei aina ihan heti kun pyysin. Kertaalleen tuli puolikas ympyrä vastalaukkaa. Tein hetken siirtymiä ravista laukkaan ja takaisin. Hyvin nosti pyydetyn laukan. Harjoitusravissa sai istuttua mutten tahtonut mennä sitä kovin pitkiä pätkiä kerrallaan.

Väliin käveltiin myös ihan pitkät pätkät. Yhä tuntui että käynnissä oli vaikeinta saada ruunaa rentoutumaan. Ravissa rupesi lopuksi tulemaan rennompia pätkiä. Kun rentous rupesi säilymään suunnanmuutoksen yli oli aika palkita ratsu käynnillä ja siinäkin pyytää vielä venyttämään ohjan perässä.

Tosi asiallinen ratsu. Tämän kanssa kaipaisi opetusta että sen saisi kulkemaan rennompana.

Ongelmia:
haastava saada pidemmälle kaulalle ja rentoutumaan
suuri ravi
oma keskittyminen välillä herpaantui

Parannusta:
heräsi etenemään vähän paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora