tiistai 15. maaliskuuta 2016

Pohkeenkäyttöä vai sittenkin onnistumispaineita

Tiistaina haaveilin taas jostain uudesta ratsusta mutta jatkoin Kertulla. Tänään tamma tuli kauniisti avuille ja myötäsi niskasta lähes samantien kun otin ohjat käteen. Puolen kierroksen jälkeen homma oli aika nätisti hallussa. Jälkimmäinen eli oikea kierros tuntui vaikeammalta. Makoili sisäohjassa eikä toimenpiteeni oikein auttaneet asiaa.

Ravissa pakka levisi ja meni jolkotteluksi. Lopulta maltoin muistuttaa itseäni opeista että parempi palata käyntiin hakemaan rentous takaisin. Ei siitä silti kovin hyvää tullut. Ope muistutteli kantamaan kädet. Kovasti tahtoivat aina laskea alas suoriksi. Tulipa yhä sanomista pitkistä ohjistakin.

Laukka ei onneksi ollut juuri ravia pahempi. Vähän epätasaista. Palasin vähän ravin pariin ja yritin väistää takaosaa ulos. Raippaa sai yhä käyttää harkitusti ilman protesteja. Laukassa osuin kahdesti vahingossa. Ekasta tuli pieni nytkähdys, jälkimmäisellä kerralla ihan tunnistettava pukki. Laukassa ohje oli rutistaa alavatsaa jotten seilaisi niin liikkeen mukana.

Kaiken tämän joukossa unohtui päivän teema eli pohkeidenkäyttö ainakin itseltäni oikein lahjakkaasti. Hieman hitaastihan Kerttu jalkaan reagoi.

Lopuksi meidät ohjattiin takaisin keskiympyrälle harjoitusravissa. Ensin siinä, sitten uraa pitkin kun sai keskityttyä vain siihen omaan tekemiseen, niin tuli hyviä pätkiä. Ope kehui semmoisistakin asioista, jotka tein ihan huomaamattani automaattisesti. Kun tamma oli nousemassa niin puristelin vähän nyrkkiä. Näin saatoin tehdä.

Tänäänkin Kerttu kulki pätkiä oikein asiallisesti ja jopa kieli sisällä. Käynti oli ehdottomasti päivän paras askellaji. Alkutunnista yritin ratsastaa tammaa vähän lyhyemmäksikin ja astumaan paremmin alleen. Ainakin edestä kevyitä pätkiä saatiin. Ravi ja laukka oli tänään haastavampia. Tai ehkä vaikeus oli kuskin päässä. En kuitenkaan päässyt tavoitetasolleni.

Seuraavalla kerralla luvassa takaosan siirtämistä. Etuosan siirtämisen aikaan en pääse paikalle.

Ongelmia:
piilojännittynyt kuski
laskevat kädet
epätasainen ravi ja laukka
vahingossa tammaan osuva raippa

Parannusta:
käynti oli siistiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora