maanantai 14. maaliskuuta 2016

Uusinta viimeviikkoisesta

Maanantaina sain molemmille tunneille Rozen. Eka tunti oli aikalailla viimeviikkoisen kopio. Tosin alkuun ei otettu ravista seis ja laukannostot saatiin tehdä kulmista eli nousi aina myötäisenä. Ratsukoita oli 4. Lämmintä jopa +5°C ja kenttä sula ja kuralla.

Alkutunnista tamma ei ollut ihan avuilla. Tien päädyssä tuntui juoksevan alta. Ope käski lyhentää ohjia. Ohjien punaisen kohdan takaosa ei riittänyt. Lyhimmillään lienee ihan punaisen alusta. Tuntui etten saanut takaosaa ratsastettua alle.

Suuntaa vaihdettiin lävistäjillä ja volttailtiin ravissa. Laukat nostettiin käynnistä. Kehuja tuli suoraan laukkaamisesta. Laukkojen jälkeinen ravi oli vähän vaihtelevaa. Varsinkin tien päädyssä tuntui kaahottavan ja oikovan kulmia.

En kuitenkaan sortunut ihan edelliskerran humputteluun vaan yritin ratsastaa tammaa laukassakin avuille. Hyvin pitkään meni ennen kuin tuli tunne että ratsu on tasaisesti kahden ohjan tuella.

Ensimmäinen tunti meni vähän verkatessa. Toiselle Rozen mielenkiinto meinasi loppua. Välikäyntejä pidettiin noin puolen tunnin välein ja tamma olisi selvästi kaivannut lepohetkiä useammin. Jälkimmäinen tunti meni ohjien nykimiseksi enkä saanut sitä estettyä. Omista hyvistä aikeistani huolimatta keikuin kaulalla.

Ravissa rupesi toisella tunnilla olemaan paremmin otetta tammaan. Jo ekan tunnin lopuksi rupesi löytymään taivutukset kulmiin. Suuntaa vaihdettiin pari kertaa takaosakäännöksillä. Roze oli joko päälle tai pois ja käännösten kaipaama hienosäätö puuttui.

Alkutunnista laukattiin ihan pitkät pätkät yhtä sivua ja ympyrää sen keskelle. 3 muuta sivua ravissa. Yritin pitää ulko-ohjan kädessä ja asettaa sisään. Vasemmassa kierroksessa tuntui kaatuvan suorin vartaloin sisään ja sain vähän parannettua tilannetta.

Vasta jälkimmäisen tunnin avoja edeltävillä volteilla keveni edestä. Avot meni aika helposti. Tuntui että vahingossa. Toistoja oli kyllä aika monta. Vasta kun jännityin paineiden alla lähti menemään huonommin.

Loppuravien aikaan rupesi olemaan pimeää. Itselleni tuli kummallinen päikkäriolo. Rozekin tuntui jo uuvahtavan. Yllättävän hyvin tahti silti säilyi vaikka ohjia päästi pidemmiksi. Eikä lähtenyt kyntämään. Istunnalla tuli nätisti käyntiin.

Tunnin jälkeen kaarrossa Roze ei olisi malttanut seistä. Tuli sitten pidettyä puolipakollinen käytöskoulu. En suvaitse hiippailua pois paikalta, saati ohitseni rynnimistä. Kyllä Roze sai juonesta kiinni mutta kun ei olisi millään malttanut. Heinille pääsi kuitenkin vasta kun eteni pyytämääni vauhtia eikä suihkinut omiaan.

Ongelmia:
jälkimmäisellä tunnilla rupesi nykimään ohjia ja kallistelin etukenoon hyvistä yrityksistä huolimatta
kummankin tunnin lopuksi selkäni rupesi jumittamaan oikean lavan alapuolelta
kompasteli

Parannusta:
käyntivolteilla keveni
nosti kaikki laukat myötäisinä
saatiin kehuja suoraan menosta laukassa
avot meni helposti
valoa riitti lähes loppuun asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora