tiistai 30. maaliskuuta 2021

Suoria puomilinjoja Wannilla

 Tiistaina oli paikoin jo kuiva maa kun ajelin illalla tallille. Pari astetta plussalla ja aurinkokin paistoi vielä, kiitos kesäajan. Tallin parkkipaikan iso vesilätäkkökin oli kadotettu. Toinen oli kuitenkin jäljellä.

Heppalistalla odotti yllätys ja reilun kahden viikon Senjaputkeni laitettiin poikki: Wanni. Toinen kerta sillä, viimeksi lokakuussa. Tamma oli hommissa jo edellisellä puomitunnilla, näemmä koulusatulan kanssa. Meilläkin oli puomeja. En jaksanut ruveta vaihtamaan satulaa. Kävin kurkkimassa vähän edellisen tunnin tehtäviä ja päädyin ottamaan kouluraipan mukaan.

Ei tehtykään ihan samoja tehtäviä kuin edelliset vaan ihan perusjuttuja. Kolmen kavaletin suora linja, välit parikymmentä metriä. Toiselle sivulle neljä puomia olikohan noin 3 metrin välein.

Heti alkuun vaadin että pohkeesta tulee reaktio. Wannilla oli tarjolla hidas käynti tai sitten ravi. Reippaampaa käyntiä ei oikein irronnut. Vähän kankealta tuntui. Ravissa vähän jolkotteli ja oli aika pitkä ja etumatala. En tänään saanut korrektimpaan muotoon kuin muutamaksi askeleeksi siellä sun täällä. Laukassa usvattelin eteen. Vähän heräsi mutta nopeasti aina hyytyikin.

Hommat aloitettiin neljälle puomille ravissa, oikea kierros. Kaksi askelta väliin. Ravissa ihan ok. Niskaa ylemmäs, kaipasi ope. Sitten laukassa. Välillä sain hyvin hereille jo ennen puomeja. Kertaalleen lakkasi reagoimasta jalkaan ja piti napauttaa raipalla kun oltiin ponnistamassa ekalle. Se auttoi. Lopuksi vielä puolikkaina kavaletteina. Ei suurempaa korjattavaa. Ope kehui myötälaukan säilymisestä ja se vähän ihmetytti. Myöhemmin ymmärsin paremmin. Valitettavasti Wanni ei edelleenkään ollut kovin imevä, joten raipalle oli käyttöä. Kehuin kun eteni mutta vaihtoehto ei ollut löysäillä ja jättää pohjeapuja huomiotta. Siitä tuli aina raippamerkki perään kunnes vauhti löytyi. Estemalliin sain helpoiten käytettyä avun pohkeen taakse kun irroitin raippakäden kosketukseen. Wanni välillä protestoi vähän nostamalla takasiaan.

Seuraavaksi tultiin toisen sivun puomilinjaa volteilla sisään puomien yli. Keskimmäinen linjasta oli kavalettina. Vähän aktiivisempi ravi, toivoi ope. Kunnon taivutukset volteille. Vauhtimme oli vähän vaihtelevaa mutten tyytynyt uinailuun. Tuli asiallisia pätkiä, tosin humma oli yhä etumatala ja pitkä.

Laukassa sama. Välillä oli kivaa aktiivisuutta ja seuraavaksi hyytyi. En saanut kauempaa hyppyyn vaan otti vielä miniaskeleen. Tehtävän jälkeen spurttasin kunnolla ja Wannihan lähti. Harmi ettei saanut vain viilettää uraa ympäri.

Tultiin tehtävä myös kavaleteilla suoraan. Tosin Wanni vaihteli laukat vääriksi. Ekalta laskeutui myötälaukassa alas ja vaihtoi. Liuta sakkokierroksia ei juuri auttanut, tehtiin sitten apuvoltteja ja vaihdettiin. Ope totesi että otetaan lopuksi vielä uudestaan. Nyt riitti että päästiin ykkönen ympyrällä oikeassa laukassa pysyen. Sekin vaati ehkä 5 kierrosta.

Vasen kierros oli helpompi. Kavalettiväleihin 6 + 6 askelta. Ekalla kerralla jälkimmäinen väli jäi kovin ahtaaksi. Toisella kerralla ennakoin ja tuli oikein kiva ja tasainen suoritus. Se riitti meille tähän suuntaan.

Kavereiden jälkeen päästiin vielä takaisin oikeaan kierrokseen hiillostumaan. Jostakin syystä tykkäsin tästä osuudesta kovasti. Wanni vaihtoi laukkoja ja yritin estää. Ohje oli ottaa uudestaan alusta heti jos vaihtaa. Taas sakkokierroksia tuli ties kuinka paljon mutta meno parani. Välillä ajelehdittiin vähän omiamme ja kertaalleen tehtiin vahingossa jopa vastalaukkakaari ja hypättiin eka ja vika. Sitten hetki taas ympyrällä ja lopulta päästiin pidemmällekin. Perä oikealle, oikea ohja kevyeksi. Tuki vasemmalta. Kun sain oman kroppani ajattelemaan Wannin linjalle avoasennossa niin lopulta päästiin koko linja oikeassa laukassa. Jes! Työvoitto!

Wanni oli ihan hikimärkä ja pääsi tunnin jälkeen pesulle. Loppuverkassa oli vähän tasaisempi mutta yhä piti hetkittäin muistuttaa eteen. Jalustimia nostaessa heppa taisi yrittää haukata. Napsaisi vain toppaliivistä. Pesupaikalla ja kylmäsuojien kanssa oli kiltisti.

Ei Wanni vieläkään kiilannut kovin korkealle suosikkilistallani mutta tämä tunti oli hauska mennä sillä. Sopivasti haastetta, ongelmia ja onnistumisia.

Ongelmia:
humman oma imu eteen
oikean laukan säilyttäminen

Parannusta:
eteni pätkittäin
ei tuijotellut mitään
saatiin tehtävä lopulta onnistumaan oikeallekin
ei tullut yhtään vilu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora