lauantai 6. maaliskuuta 2021

Hallitumpi kolmas kerta kiemurakavaleteilla

 Lauantaina satoi taas lunta, pakkasta oli viitisen astetta. Tallilta tuli viesti että tunti on vasta kello 11. Yhdisteltiin alkavan hiihtoloman takia siis. Meitä oli kuitenkin vain 6.

Nyt sain taas Senjan ja arvasin oikein että jatkettiin kiemurakavalettien parissa. Aseteltiin tehtävät paikoilleen ja sitten kyytiin. Takin ja paksumpien hanskojen kanssa oli vähän kuuma mutten jaksanut/viitsinyt vähentääkään.

Alkuverkassa yritin jo huolehtia ettei Senja juokse alta eivätkä lavat roiku. Tein laukanvaihdon lennosta suuntaa vaihtaessa. Kumman ahdasta oli verkata puomilinjan kanssa.

Hommat aloitettiin tuttuun tapaan vasemmasta kierroksesta puomien ravikiemuroinnilla. Kuvassa vihreät nuolet. Nyt muistin heti alusta asti taivutella väleihin. Silti oikealle olisi voinut olla notkeampikin. Kuvittelin että mentiin puomeista keskeltä yli, silti siitä tuli sanomista.


Oma tulkintani tämän viikon tehtävistä.
Katsomo oli ravipäädyssä.
Näitä tultiin myös suoralla linjalla.


Seuraavaksi puomit taisivat nousta jo kavaleteiksi ja tultiin vasemmalta laukassa suoraan. Senja painui oikealle kohti seinää ja yritin estellä. Yksi lähestymisvirhe taisi tulla ja seurauksena ravirikko. Korjasin supernopeasti ja siitä tuli kehuja.

Tänään tajusin hyödyntää oman vuoron odottelun tehokkaasti työskentelemällä. Tässä vaiheessa tein laukkaväistöjä uralta sisään. Se auttoi ja pysyttiin parin toiston jälkeen keskellä puomilinjaa.

Seuraavaksi tultiin vasemmassa laukassa kiemuratehtävä. Toka ja tokavika kavaletti. Tänään niitä tosiaan oli 6. Ekalla kerralla yritin tehdä vaihdot yläkroppaa kiertelemällä. Siihen puututtiin heti. Muuten olisin voinut ottaa taas paljon enemmänkin kommentteja. Jossakin vaiheessa tuli sanomista että voisin yrittää tehdä vaihdot heti kavaleteilla tms. Sitähän olin koko ajan yrittänyt. Vaikka Senja vaihdoista vähän kiihtyi niin homma pysyi kuitenkin hallittuna. Odotellessa tein toiselle sivulle loivan kiemuran ja vaihdot sinne. Alkukankeuden ja jännittyneisyyden jälkeen nämä rupesivat tulemaan aika kivasti. Välillä vasta seuraavassa askeleessa ja jos itse pyysin väärällä hetkellä niin vähän pomppuisasti.

Välikäyntien jälkeen tultiin oikealta. Kaarevalla ensimmäinen kerta oli vähän sähellys ja ylimääräisillä mutkilla. Osuttiin kuitenkin toivotuille kavaleteille. En osaa sanoa minkä verran tuli toivottuja vaihtoja toivottuihin paikkoihin. Osan matkasta oltiin välillä väärässä laukassa. Mutta pelkissä teissä oli niin paljon miettimistä että vaihtoihin olisin kaivannut enemmän apuja.

Suoralla linjalla pysyttiin paremmin keskellä, mutta tehtävän jälkeen Senja yritti oikaista heti sisälle. Tässä Senja myös pari kertaa järkyttyi ja kauhisteli ovikulmaa. Linjalla sain pidätteet kivasti läpi ja Senjan kevyeksi kädelle. Eikä kiihdytty loppua kohti.

Oikeaankin kierrokseen tein odotellessa samat kuviot, väistöt ja loivan kiemuran vaihdoilla. Välillä ylitettiin myös yksinäistä lötköpuomia. Ei mitään priimapaikkoja sille. Yleensä jäin pidättämään vielä yhtä askelta ja tultiin ihan juureen.

Ennen loppuraveja otettiin hetki käyntiä viimeisten suorittaessa. Tein väistöjä ja vahdin oikeaa kylkeä. En tiedä olivatko ne vaihdot vai lopun väistöharjoitukset mutta loppuraveissa Senja oli taas todella hyvä! Tämä meni top kakkoseksi. Taipuisa, rento, kevyellä ohjastuella ja jäi odottamaan. Tuntui että kaikki tuijottelukin loppui ja Senja oli läsnä. Ihan täydellisyyteen ei päästy sillä testaamani raviväistöpätkät olisivat voineet olla parempiakin.

Kävelin vielä pitkät loppukäynnit ja poistuin seuraavien aloitellessa alkuhölkkää. Jos olisin tiennyt että Senja ehtii ulkoilla tässä välissä ennen 14 tuntia niin olisin suunnannut rivakammin talliin. Sukkelasti humman hoito, varmuusjuotto, loimet niskaan ja heinien kanssa pihalle.

Ongelmia:
olisin kaivannut enemmän ohjeita
yritin varmistella vaihtoja yläkroppaa kiertämällä
ei tullut kaikkia vaihtoja hypyissä
en huomannut tarpeeksi nopeasti tuliko vaihto
välillä valui omiin suuntiinsa ja kiihtyi vähän
ainakin yksi pudotus
lopputunnista kartteli ovea parin stopin verran

Parannusta:
Senjan kanssa oli paljon hallitumpaa kuin Kaapolla ja Hellulla
työstin odotellessa
ei mitään suurempia ongelmia, pikkuviilausta
laukassa tuli vaihtoja, myös sileällä pyynnöstä
suorat linjat saatiin oikein hyviksi
loppuverkassa top 2 paras Senja alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora