keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Paljon paremmin kuin maanantaina

 Keskiviikkona ei ollut estevalmennusta ja pohdin että pitäisinkö hepattoman. Eihän se luonnistunut vaan tiistai-iltana varasin paikan koulutunnille.

Keskiviikkonakin oli kunnon kevätkeli ja päivällä aurinkoinen +7°C. Tallille mennessä +3°C ja sekä tallitie että piha aikamoisella lätäköllä. Onneksi vaihdoin kesäkenkiin juuri nyt, sillä nämä pitivät riittävästi vettä. Talvikengissäni taas on reikä kantapäässä eli olisi ollut varma kastuminen.

Ratsuksi tuli tänäänkin Senja. Humman ensimmäinen tunti ja jatkoi vielä viimeiselle.

Hoitaessa humma oli tänäänkin vähän hapan. Huomasin että ärsytti vähemmän jos harjasin kevyemmin. Yritin taas olla ripeä mutta karvaa lähti runsaasti.

Virittelin martingaalinkin ja unohdin näemmä pyöräyttää sen satulavyön ympäri. Esteillä kun panssariin kiinnitetään vasta lopuksi. Piti sitten avata vyö vielä uudestaan. Ainakin vyö oli tainnut vaihtua maanantain jälkeen, satulasta en ole ihan varma. En näemmä katso niitä kovin tarkasti.

Luulin olevani ajoissa mutta näemmä vyösäätöön meni sen verran aikaa että olin vasta 4 yli ratsailla. Alkuverkat menin turhia paineistamatta, ehdittiin mennä vain oikeaan kierrokseen.

Tunnin tehtävät olivat samat kuin maanantaina. Tosin nyt ratsukoita oli 8, joten mentiin hieman ohjatummin. Aloitettiin taas käynnissä avolla lamppurivin alla. Kivan rentoa menoa Senjalta. Tosin kieli näkyi. Siitä pysähdys ja peruutus. Tämähän onnistui! Ope kehui ja totesi että paikat selvästi auenneet. Eikä se jäänyt yhteen kertaan vaan kaikki peruutukset sujuivat. Myös toiseen suuntaan eli vasemmalle. Ei nyt edelleenkään ihan täydellistä mutta rentoa ja rauhallista. Ei juurtumia. Vain yksi ehdotus pyörähtää enemmän kerralla.

Sitten jatkettiin ravissa ravipuomeja katsomopäädyssä ja toisessa päässä laukkapuomeja. Ravissa ihanan rauhallista ja tasaista. Laukassa vasen kierros oli sangen hyvä ja hieno.


Kuski kummassa lysyssä ja Senjan kieli pilkottaa.
©Janna


Välikäyntien jälkeen oikeassa kierroksessa tuli tunnin huonoimmat minuutit kun ei osuttu enää millään laukkapuomeille. En tajua mikä meni pieleen. Laukka oli vasempaa reippaampaa ja tultiinkohan neljästi eikä mikään onnistunut. Onneksi hetki ravipuomeilla auttoi ja sen jälkeen saatiin laukkapuomitkin taas sujumaan.

Hölkättiin vielä hetki pidemmällä ohjalla ja sitten luovutin Senjan seuraavalle kuskille. Satulahuovassa ei ollut kiinnikeremmejä, joten se piti korjata takaisin paikoilleen. Polarini (sykemittari) päätti bootata itsensä kun yritin katsoa loppuraveissa kelloa. Ei sitten tullut tämän ratsastuksen dataa talteen. Pah!

Ongelmia:
kieli näkyi lähes koko tunnin
muutama kompastuma
alushousut hiersivät ravissa alkuun
oikean kierroksen alku, ei osuttu laukkapuomeille
yksi jumahdusyritys
Polar boottasi

Parannusta:
peruutukset sujuivat
ihanan rento ja rauhallinen koko tunnin
ei tuijoteltu

Janna videoi meistä pätkiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora