lauantai 13. maaliskuuta 2021

Koeratsastuksessa yp-heppa

 Lauantain iltapäivä jatkui Ponipihalla. Torstaina tuli viesti että kiinnostaisiko yp-suokki ja pakkohan tämä kortti oli tutkia tarkemmin. 14-vuotias musta tamma, kisattu he A ja 90 cm asti. Nella kutsumanimeltään. Asuinpaikkana Ponipiha.

Kelinä oli nelisen astetta pakkasta ja lumisadetta. Hain humman tarhasta ja varustin käytävällä. Oli oikein asiallisesti. Nosti jalat hyvin eikä hötkyillyt mitään. Suojat eteen, tallikaverin estepenkki lainaan, suuhun kimblewickit koska esteillä kuulemma innostuu sen verran että tulee noilla paremmin takaisin.

Pohjilla oli vapaapäivä ja vähän kevyempää sitä ennen. Ei kuulemma kerää pöllövirtoja vapaista.

Maneesissa nykyinen ylläpitäjä hyppäsi ensin kyytiin ja näytti askellajit läpi. Ihan näppärän näköistä menoa ja vaihtoi laukankin.

Sain kouluraipan mukaan mutta olisin varmasti pärjännyt hyvin ilmankin. Pitkin ohjin käveli fiksusti mutta tuntumalla oli aika kiireinen. Hetki käyntiä, sitten ravia. Maneesissa oli 2 muuta hevosta meidän lisäksemme mutta hyvin mahtui. En saanut Nellaa juuri rentoutumaan, saati malttamaan. Ei kuitenkaan ollut lähdössä käsistä tai kiihdytellyt holtittomasti. Laukkasin vielä molempiin suuntiin. Tasaista menoa ja sain vähän temponmuutoksiakin aikaan. Vaihtoa ei omilla avuillani tullut. Vaihdettiin sitten ravin kautta.

Otettiin vielä muutama hyppy. Tämä osuus tuli talteen. Ensimmäinen lähestyminen ristikolle tuli ihan juureen, silti yli. Toinen paremmin. Pari kertaa pikkupysty ja sitten vähän isompana. Olikohan jotakin 80-90 cm? En osaa sanoa. Tultiin vielä kertaalleen oikealta. Pientä mutkaa lähestymisissä ja jokunen väärä laukka esteen jälkeen. Mutta ihanan mutkattomasti hyppäsi ja hypyissä oli asiallista istua.

Hölköttelin vielä kevyttä ravia ja nyt sujui jo vähän paremmin. Tuli pidätteistä takaisin, toki yritti nopeasti kiihtyä taas. Kävin muutaman askeleen harjoitusravissa ja sekin oli ihan istuttavaa vaikkei humma ollut edes rentona. Tein myös pari askelta käyntiväistöä. Tunnistettavaa, muttei kovin priimaa. Nappulat vielä aika hukassa.

Loppukäyntien aikaan maneesiaika rupesi olemaan jo lopussa ja piti lähteä lanauksen alta ulos. Ei Nella sanonut ohi menneestä mönkkäristäkään juuri mitään. Olin puolisen tuntia selässä.

Tämän saisi siis ylläpitoon. Saisi kisata, myös kenttää. Ihanan tolkku tapaus, joten olisin ääliö jos vastaisin ei.


Pihapose koeratsastuksen jälkeen.
©Eerika

Ongelmia:
vähän kiireistä sileällä
vääriä laukkoja esteiden jälkeen

Parannusta:
kivan hötkyilemätön tyyppi
kiva hyppy

Eerika kuvasi hyppymmekin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora