lauantai 20. maaliskuuta 2021

Ei kiemuroita vaan kolmikaarinen vaihtotehtävän pohjina

 Lauantain puomitunnille arvelin kavalettikiemuroita. Ope yllätti ja tehtävänä olikin kolmikaarinen. Ratsuksi tuli kuitenkin tuttu Senja. Tunnille tuli 5 ratsukkoa ja pihalla oli nollan nurkilla.

Alkuverkassa taisin työstää ihan kunnolla. Väistöjä, taivutuksia ja temponmuutoksia. En muista enää varmaksi. Tänäänkin Senja kompasteli muutaman kerran, lähinnä alkutunnista. Etujalka tuntui enemmän notkahtavan pois alta.

Kolmikaarista lähdettiin tulemaan ensin ravissa puomeilla. Tultiin useampi kierros. Tehtävä ei ollut ihan koko alueen levyinen pituussuunnassa ja päähän (keskelle maneesia) jäi tyhjä tila. Taivuta huolella, hyvät suoristukset radan poikki, tee hyvät kaarteet reunalle asti, rauhallista ravia. Senja oli kivan maltillinen eikä ravissa ollut yhtään kiire. Välillä muistin yrittää saada kevyemmälle tuntumallekin.

Tämän jälkeen taidettiin nostaa keskimmäisen puomikasan jälkeen laukka ja viimeinen puomikasa tultiin laukassa. Nämä sujuivat meiltä kivasti.

Sitten tultiin laukassa ensin vain radan poikki keskimmäisen yli vaihdoilla. Ensimmäisellä kierroksella jälkimmäinen vaihto taisi tulla myöhässä. Eli oikeasta vasempaan. Toisella kierroksella molemmat tulivat hyvin.

Open sanoin seuraavaksi otettiin haltuun koko kolmikaarinen laukassa vaihtoineen. Ensimmäinen kierros ei ehkä mennyt ihan nappiin mutta toisella tuli vaihdot, jotka pitikin. Ope ihasteli Senjan hyvin nousevia lapoja ja minä mietin miksen saanut ohjattua keskelle kavaletteja. Mutta kaksi vaihtoa ja yksi säilynyt laukka kuten pitikin, jee!

Lopuksi tultiin keskimmäinen kavaletti vielä uudestaan radan poikki vaihdoilla. Molemmat kerrat onnistuivat. Tähän oli hyvä lopettaa. Ihana oli saada onnistumisia vaihtotehtävillä!

Hölkkäsin loppuravit ja talutellessa kerättiin tehtävät pois. Senja onnistui kävelemään kantamaani puomia päin ja kopsautti polvensa sen päätyyn kun ei pysähtynytkään puomiluukulle. Kylmäsin varmuuden vuoksi molemmat polvet (kun en tallissa enää muistanut ihan varmaksi että oliko se vasen). Samalla takasetkin.

Senja jatkoi hommia vasta kahdelta ja pääsi välissä ulkoilemaan. Ei ollut juuri hikikään.

Ongelmia:
taivuttelu alkutunnista
kompasteli taas muutaman kerran
ei tullut kaikkia vaihtoja

Parannusta:
tajusin tehdä valmistelevat toimenpiteet: suoristamiset ja lavan nostot
iso osa vaihdoista saatiin onnistumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora