sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Neljäs kerta vaihtotehtävällä vähän rauhallisemmin

 Sunnuntaiksi tuppasin itseni Äimiskän estetunnille. Tämä tunti lakkautetaan. Eilen iltapäivällä ryhmään oli tulossa vielä täydet 6 ratsukkoa. Tänään meitä tulikin tunnille vain 4. Aamupäivästä satoi vettä, iltapäivällä oli jo +6°C ja sade lakkasi.

Ratsukseni jaettiin taas Senja. Humma löytyi tallista ja ensimmäisenä huomioni kiinnittyi siihen että karsinassa oli heiniä mutta Senja ei syönyt. Välillä vähän närppi. Ope arveli että voi johtua kortisemmasta heinästä. Muuten oli suht normaalin oloinen.

Tänään oli tarjolla sama vaihtotehtävä kuin aiemminkin. Tänään kasattiin se pelkillä pystyillä. Maneesissa Senja oli niin rauhallinen että ope mittasi vielä kuumeen kun kerroin huoleni. Normilukemat, olikohan 37,6°C.

Alkuun en patistellut Senjaa suuremmin ja verkattiin ehkä vähän löysästi. Eteni ja vaihtoi laukat. Mutta annoin olla vähän löysä. Ehkä Senja oli väsy?

Aloitettiin hypyt taas pystyllä radan poikki. Nyt ensin melko kohtisuoraan. Esteen jälkeen ei kyllä kumpaankaan suuntaan jatkettu suoraan. Vaihdot tulivat. Sitten vähän enemmän viistosti ja lopuksi vielä enemmän. Vaihdot yllättävän hyvin eikä sakkokierroksia. Ope halusi paikkoja vähän kauemmas, tunnustin etten enää nähnyt niitä vinolähestymisissä. Kertaalleen meinasin tuupata jo askelta ennen mutta hyvin mahtui vielä yksi askel. Vikalla kerralla linja ja paikka olivat hyvät. En muista ihan varmaksi että tulivatko vaihdot ihan täsmälleen.

Sitten taas ensin oikeasta vasempaan tiukat käännökset. Joku kerta taisi vaihtua vasta pari askelta myöhemmin. Yhä piti kovasti skarpata oman istunnan kanssa käännöksessä etten mennyt nenälleni. Vasemmasta oikeaan varsinkin kun Senja rupesi vetelemään superkäännöksiä. Ope naureskeli laukkapiruetista. Otettiin tähän vielä pari hyppyä vasemmalle jatkaen. Meni helpoiten kun yritinkin jatkaa esteeltä suoraan. Toki vaihtoa ei sitten aina tullut heti oikealle.

Rata tultiin ensin pikkukorkeudella. Osa jäi vaihtumatta ja vitoselle ei osunut askel. Jäädyin ja Senja nosteli jalkansa puolesta askeleesta aika eksoottisesti yli. Väleissä oli taas entistä enemmän aikaa.

Ovikulmasta ohi laukkaaminen oikeassa kierroksessa oli valmistautuessa taas yllättävän hankalaa. Vaihdot sen sijaan löytyivät.

Isompi kierros tultiin kasikympissä. Nyt menin käskystä kakkosen ja vitosen enemmän radan poikki kuin vinosti. Kakkoselta kolmoselle vähän vyöryi ja neloselle taisin molemmilla kerroilla lennättää vähän kaukaa. Jälkimmäisellä kierroksella tuli vaihtokin. Kutosen jälkeen otettiin askel suoraan ja vaihto tuli vasta sen jälkeen. En huomannut että ennen vikaa ajauduttiin reitistä ohi mutta taas saatiin sakkokierrokselle ohjuri.

Tultiin uudestaan vitosesta seiskaan. Vitoselle yhä vähän reunaan. Yritin koukata uran kautta mutta nyt askel ei osunut kutoselle ja livettiin sisäkautta ohi. Annoin sen tapahtua. Uusintakerralla hyppy vitoselle tuli nyt keskempää ja ohje oli ettei ihan uralta. Taas kutoselta mentiin ensin askel suoraan. En pahemmin spurttaillut ja mielestäni vika meni hyvin. Senja tuijotti ohjauspuomia hauskasti matkan varrella. Piti silti tulla se vielä kerran. Nyt linja oli ihan priima ja paikkakin osui mutta vaihto tuli vasta esteen jälkeen. Olin silti onnellinen kun ope sanoi että tämä riitti. Noottia tuli toki puutteellisesta johtamisesta. Jos ei sytytä niin nyt kasaamaan nuotiota, tms.

Jossakin välissä Senja vielä taisi kuulla ääniä ulkoa, laski perän ja spurttasi. Ei päässyt pitkälle.

En hölkännyt loppuraveja vaan kävelin hetken pitkin ohjin ja luovutin Senjan seuraavalle kuskille.

Ongelmia:
ennen tuntia Senja oli vähän nuutunut
ei tullut kaikkia vaihtoja (kuski ehkä unohti johtaa)
yksi kielto
yksi säikkyspurtti

Parannusta:
rentoa ja levollista menoa
alkutunnista tuli vaihdot aiempaa paremmin

Hasna videoi tuntiamme. Video kavaltaa etten ollut kaikissa hypyissä ihan priimasti mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora