torstai 25. maaliskuuta 2021

Uusinta tiistailta

 Torstain estetunnille sain jatkaa Senjan kanssa. Tamma oli iltapäivästä käynyt jo kertaalleen esteillä. Piha oli yhä lätäkköä. Nyt keli putosi nollaan ja päädyin jättämään takin päälle. Tunnille tuli 6 ratsukkoa.

Arvelin tällä kertaa oikein ja tehtävä oli sama kuin tiistaina. Tosin okserinkin paikalla oli pysty. Koko tunti oli hyvin samanlainen. Alkuverkassa Senja lerpatti kieltä ja vähän tuijotteli tötteröiden virkaa tekeviä pottia. Kun potta vaihtoi paikkaa niin Senja kauhistui. Muuta ei tuijotellut. Ei opeakaan.

Verkkahypt tultiin taas vinosti radan poikki. Oikealle vaihtoi hyvin, yllättäen ensimmäisen vasemmallekin. Toisella kerralla vasemmalle ei taas ollut paikkaa ja yritin tuupata. Maltoin kuitenkin mieleni. Puomi taisi lähteä mukaan. Uusintakerta ei ollut juuri parempi. Kolmannella kerralla ohje oli tulla enemmän radan poikki. Se auttoi.

Sitten tultiin pystyt uralta pois ja tiukka käännös perään. Vasen laukka saattoi vaihtua paremmin kuin toissapäivänä. Oikean kohdalla Senja rupesi jo vähän sakkaamaan ja käännökset rupesivat tulemaan lähes nopeammin kuin humman jalat toimivat. Vähän nauratti mutta samalla huoletti että riittääkö tasapainomme. Hyvin tarkkaan piti itse istahtaa heti esteen jälkeen takaisin pystyyn. Pieni etukeno teki käännöksessä selässä olon epävakaaksi. Oli ainakin ratsulla takaosa alla.

Sitten tultiin vielä rata. Meille tänäänkin 80 cm korkeudessa. Olisin mennyt mieluusti aiemminkin mutta meidät jätettiin kasikympin hyppääjistäkin vikoiksi. Välissä ehdittiin käydä taas vähän hölkkäämässä yksäripäädyssä.

Ennen omaa vuoroa herättelin taas ja tein vaihtoja. Osa oli vähän epämääräisiä kun pyysin epämääräisesti. Muuten Senja meinasi taas vähän kuumahtaa ja tehdä pikakäännöksiä. Vaihdot tulivat vain suuntaa vaihtaessa, lävistäjällä en saanut toista vaihtoa.

Itse rata meni taas kivasti. Ehkä paikat eivät olleet ihan yhtä hyvät kuin viimeksi. Mutta nyt silmäni eivät vuotaneet eikä Senja vyörynyt kuin vähäsen välillä. Oli jotenkin enemmän aikaa esteiden väleissä. Myötälaukatkin taisivat tulla.

Saatiin kuitenkin vitonen vielä sakkona, ei saa vyöryä. Ohje oli tulla vähän enemmän radan poikki. Taisi tulla parempi paikka ja se sitten riitti meille.

Loppuhölkätkin mentiin toisessa päädyssä, sangen letkeää menoa eikä ovikaan enää juuri haitannut.

Ongelmia:
pientä vyörymistä
rupesi vähän sakkaamaan
vaihdot vasemmalle olivat hankalammat

Parannusta:
pysyin paremmin hypyissä mukana
vaihdot yhä sangen näppärästi
kääntyi sukkelasti
ei vyörynyt radalla yhtä pahasti kuin tiistaina

Teija kuvasi alkutuntiamme.

Ratavideo ehti valitettavasti lakata olemasta ennen kuin muistin pyytää sen itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora