torstai 18. maaliskuuta 2021

Paremmin vaihtoja ja vaihdottomuutta minikiemurakavaleteilla

 Torstaina oli taas puomipäivä. Oli kiva yllätys että sain jatkaa Senjalla. Olin ajoissa paikalla ja varustaessa sukkela. Tunnille tuli 5 ratsukkoa ja pakkasta oli nelisen astetta.

Luvassa oli tänäänkin kavaletteja kiemuralla. Tällä kertaa tosin lähempänä uraa kuin toissapäivänä. Pelkäsin hetken että tunnista tulee Senjan kanssa tylsää mutta arvelin sitten että tehtävässä on meille tarpeeksi haastetta.

Alkuverkassa tajusin ihan työstää. Temponmuutoksia, kiemuroita, lavan kohotusta. Vastalaukkakiemurat. Alkuun kieli lerpatti mutta meni sitten suuhun. Senja ei viipottanut kovin lujaa eikä juuri katseltu ovea. Pari kertaa katsoi hyvin maltillisesti. Mutta eipä siellä ollut liikettäkään alkutunnin jälkeen. Päästiin laukassa open ohikin.

Muistin ohimennen facessa vastaan tulleen ratsastajan pakarahaasteen ja jännitin pakaroitani ohjeen mukaan erikseen ja yhdessä. Huomasin että oikea toimi hyvin mutta vasempaa jännittäessä myös oikea jännittyi samalla. Kotona penkillä toimi normaalisti. Tuntui että Senjan satula valui vasemmalle, johtuikohan siitä?

Puomikiemuraa tultiin ensin ravissa. Taivuta vielä aikaisemmin, oli ohje. Siinä oli tekemistä, sillä Senja ei halunnut kovin innolla taipua oikealle. Työstin sitä muualla ja pikkuhiljaa parani. Nyt myös maltti, rentous ja ennakointi paranivat.

Sitten tultiin laukassa. Ensimmäiseen väliin lipsahti viides askel, sen jälkeen tultiin neljällä. Ei kamalaa vyörymistä vaan suht maltillista. Jokunen kierros meni ensin huonoilla vaihdoilla, toki Senja korjaili niitä itse. Loppua kohti saatiin mielestäni jo 3/4 onnistumaan. Ja tänään vaikkei vaihtoja joka väliin tullutkaan niin tehtiin hyvät reitit ja päästiin kulmiin. Ope taisi kehua. Siksi vähän kauhistuin saamiani videoita (tekstin lopussa) ja mietin että kuvittelinko koko onnistumiset.

Tultiin linja myös vinohypyillä suoraan. Ensin oikea kierros ja 3 askelta joka väliin. Priimasti suoraan ja yli. Myös toisella kierroksella. Ei vaihtoja! Se riitti meille tätä kierrosta, jee! Huikea parannus toissapäiväiseen vaihteluun!

Vasemmassa kierroksessa tultiin samat kiemuravaihdot ensin laukassa. Ei ihan priimaa. Tähänkin suuntaan ehkä 3/4 parhaimmillaan. Vähän meni kiireiseksi. Vaihdot tulivat vain jos ehdin suoristaa askelta ennen kavalettia. Onneksi olivat niin minikokoisia etten ottanut niistä paineita vaan mielsin ne puomeiksi. Kulmaan päästiin myös tähän suuntaan. Jännästi tähän kierrokseen onnistuivat paremmin vaihdot oikealle. Meille tuli enemmän toistokierroksia kiemuralle, osa sai jo jatkaa suoraan. Mutta parempi näin. Vain kertaalleen meni ihan söhellykseksi. Askelvirheitä tuli pari. Ope kommentoi että yläkroppani pitäisi saada hyppyihin joustavammaksi tms. En osannut korjata.

Suoraan päästiin tähänkin suuntaan hienosti ja vaihtamatta. Puskin vähän liian vauhdilla sisään ja molemmilla kerroilla piti himmailla linjalla että mahduttiin kolmeen. Ekalla kerralla valuttiin vähän ulos oikealle, en huomannut. Sain korjattua toisella kerralla ja se riitti meille. 

Siitä sitten loppuhölkkien kautta esteiden purkuun. Senjalle ei tullut tänään yhtään niin hiki kuin tiistaina. Mutta ei ollut lähellekään yhtä pahaa hiillostamista ja sakkokierrostelua.

Ongelmia:
sellainen olo ettei suoritettu silti ihan parastamme
yläkroppani taisi olla hypyissä liian kankea
en huomannut että valui vähän uralle vasemmassa kierroksessa
alaselkäni oli taas illalla kipeä
Senjan uudet kengät ovat kumman nopeasti hioutuneet kärjiltä (kuopiminen?)

Parannusta:
paljon paremmin kuin toissapäivänä
vinohypyt suorilla linjoilla joka kerta hienosti

Teija videoi muutaman pätkän alkutunnistamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora