lauantai 13. maaliskuuta 2021

Vinolinjoja täyte-esteillä ihanan suoraviivaisesti

 Lauantain tunti siirtyi tuntia myöhemmäksi yhteentoista. Tämä hankaloitti omia aikataulujani mutta onneksi tallilta luvattiin minulle jatkava ratsu. Arvasin oikein että Senja se ei ollut. Helena oli kiva yllätys. Humma löytyi Violan karsinasta ja oli kiltisti hoitaessa. Lopulta kuitenkin päädyin suitsimaan Senjan, koska sen kuskilla oli hankaluuksia osiin purettujen suitsien kanssa. Vähän tiiviistä aikataulusta johtuen vaihdettiin suitsimiset päittäin ja sain Helenan siis valmiiksi suitsittuna. Pelhamit taas.

Tehtävät olivat maneesissa valmiina. Meitä tuli tunnille 6. Kelinä pihalla oli lumisateinen -5°C.

Taivuttelin Helenaa nyt vähän käynnissä alle ja raviin löytyi paljon aiempaa kivempi ja pyöreämpi muoto jo alkuverkkoihin. Vähän ravia ja laukkaa. Eteni taas laukassa reippaasti. Ympyrät päätyihin. Ei tuijotellut mitään. Kovin tarkkoja kulmia en saanut tehtyä.

Tuntimme oli kovasti samantyyppinen torstain tehtävien kanssa. Tosin tänään aloitettiin yksittäiselle pitkän sivun pystylle (ristikolle) ravilähestymisillä. Alkuun tuli kiemuraa ennen ja jälkeen. Muutama väärä laukkakin. Mutta joka toistolla parani, ravissa ei kiihdytellyt ja ruvettiin pääsemään jo oikein kivasti suoraan. Lopuksi löytyi toivottu oikea laukkakin hypystä.

Tultiinkohan tämän jälkeen pystyä radan poikki vinolähestymisillä. Esteen alla oli tötteröitä mutta ei Helena katsonut mitään. Linjan sai lukittua hyvin ja tuli osa vaihdoistakin. Se yllätti että loputkin vaihtuivat hyvin sukkelasti pyynnöstä (tai itsestään) heti esteen jälkeen. Vautsi! Tultiin jokunen kerta molemmista suunnista.

Sitten tultiin kahta uran viereistä pystyä vinohypyillä. Toisen alla oli kavalettipalikoita. Saatiin reitti sangen hyväksi ja Hellu piti myötälaukat. Oikein näppärää kierros toisensa jälkeen molemmista suunnista!

Meille sitten nostettiin jälkimmäinen pysty jonnekin kasikymppiin. Ekalla kierroksella askel ei osunut ensimmäiselle esteelle. Olin lähdössä kauempaa, Helena tikkasi miniaskeleen. Vauhti kiihtyi matkalla ja jälkimmäinen tultiin vähän holtittomasti ja sen jälkeen kiihtyi lisää. Jompikumpi esteistä putosi. Sakkokierroksella osuttiin onneksi taas hyvin ekalle ja tehtävä sujui siististi ja kiihtymättä.

Lopuksi ei tultu pitkän sivun pystyä vinohypyillä vaan suoraan, mutta nyt toisesta suunnasta kuin aluksi (nyt vasemmasta). Oikein näppärää. Tämäkin nousi meille noin kasikymppiin. Ekalla taas vähän löysä hyppy ja puomi putosi. Mutta tultiin hyvin keskeltä. Sakkokierroksella valahdettiin reunaan kohti uraa mutta puomi pysyi ylhäällä.

Loppuraveissa humma nuohosi taas turpa melko maassa. Mutta annoin venyttää kun yleensä kulkee pikemminkin väärinpäin. Hepalle tuli hiki ja jatkoi siis hommia seuraavalle tunnille.

Oli ihan todella kivaa Helenan kanssa! Tänään ei ollut enää niin kiemuraistakaan kuin aiemmin.

Ongelmia:
pari pudotusta
välillä vähän kiihtyi
ei tullut kaikkia vaihtoja hypyissä

Parannusta:
rennompi ja taipuisampi
suoraviivaisempi
ei katsonut mitään
ei kieltoja
osa vaihdoista tuli hypyissä
teki vaihdot esteiden jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora