perjantai 19. maaliskuuta 2021

Mutterikuviolla suoria linjoja

 Perjantain Turkan tunnillamme oli esteitä ja tunti myytiin täyteen, meitä tuli siis 7 ratsukkoa. Vasta tallilla selvisi että menen Ponnella. Humma oli yläkentällä jo valmiiksi hommissa. Kerrankin valmis hevonen! Avustin sitten ohimennen vähän tuntikavereita.

Ponne sai suojat ja kapusin kyytiin. Satula pysyi aloillaan vaikka vyö olikin pari pykälää liian löysällä. Kelinä tuulinen -6°C ja kenttä hyvällä lumipohjalla. Vain kulmissa oli vähän jäisempää. Paksummat hanskat oli tänään hyvä valinta.

Alkuverkassa piti taas taivutella rauhallisessa ravissa. Ei kovin taipuisaa mutta mentiin taas vähän liiankin rauhassa. Niska ylös. Plussaa että Ponne tuntui kuuntelevan tavallista paremmin eikä itse päättänyt suuntaa tai ravin vauhtia. Taidettiin laukatakin vähän alkuun, en muista varmaksi.

Esteet olivat valmiiksi keskellä kenttää. Suorat linjat pituushalkaisijalla oksereista ja lävistäjillä pystyistä. Kuvio vähän mutterimainen. Välit olivat parikymmentä metriä, kuutta laukkaa suositeltiin.

Aloitettiin kahdella yksittäisellä ristikolla ja välissä kierrettiin pari estettä. En muista kuinka varmasti osuttiin hyviin paikkoihin mutta yli mentiin. Vääriä laukkoja oli esteiden jälkeen. Ope käski vaihtaa lennosta, taisin taas pudotella raville itse.

Seuraavalla kierroksella tultiin kaksi linjaa eli ristikolta pystylle ja taas ristikolta pystylle. Saatiin väleihin 6 askelta kuten pitikin mutta vähän taisi olla jotakin hapuilua. Hypyt ok.

Seuraava kierros oli tunnin pisin ja tultiin kaikki 3 linjaa putkeen. Ainakin yksi lähestyminen oli vähän juureen mutta yhä taisi tulla toivotut 6 askelta joka väliin.

Sitten tultiin kierros pystyillä ja piti saada sama askelmäärä molempiin väleihin. Eka tultiin kuuteen. Tokan ope vaihdatti lennosta viiteen ja onnistui. Ei kyllä ihan tehtävänannon mukaista.

Lopuksi tultiin vielä okserilinja pari kertaa. Väliä lyhennettiin olikohan 16 metriin. Ohje oli lyhytlaukkaisilla tulla 5, muilla 4. Ajattelin että kuulutaan lyhytlaukkaisten joukkoon. Tultiin vieläpä ekalle tosi pienesti. Mutta kun ope karjaisi että eteen niin paniikkiratkaisuna iskin pohkeet kylkiin ja Ponne lähti. Venyttiin neljään. Sanoin että yritin viittä. Toisella kerralla tultiin vähän sujuvammin 4. Se riitti meille päivän hypyiksi. Jollakin kerralla en ottanut esteen jälkeen linjalla raviin ja kääntäessä lipsahti ainakin yhdellä jalalla.

Ei tuntunut kovin varmalta tekemiseltä. Vaikka Ponne empimättä kaikki hyppäsikin niin silti ilmassa oli haparointia. Myötälaukat rupesivat löytymään eikä estekorkeus hirvittänyt. Korkeimmillaan taisi olla ehkä kasikymppiä meille. Suoraviivainen ja varma tekeminen puuttui. Ponne taisi pitää osan määräysvallasta itsellään.

Osa kavereista sai jonkin verran sakkokierroksia, me ei yhtään vaikkei meilläkään ihan priimaa ollut. Ehkä siksi tuntui että odottelua tuli aika paljon.

Hölkättiin hetki loppuraveja ja purettiin esteet. Ponnella ei ollut rahtuakaan hiki ja olin taas lopputoimissa sangen nopea.

Ongelmia:
vähän epätasaista menoa
ponnistuspaikat eivät olleet ihan priimaa
yksi liukastus kulmaan
unohdin kokeilla pakarajumpan Ponnen satulassa
tuntui että hypättiin todella vähän ja lähinnä odoteltiin

Parannusta:
kaikesta empimättä yli
laukka säätyi ja sain ratsastettua askeleet väleihin

Moona ja Iina kuvasivat alkutunnin hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora