tiistai 10. toukokuuta 2016

Voihan hyttynen!

Tiistai-ilta jatkui lämpimänä. Kun pääsin Heponiittyyn näytti mittari +21°C. Päätin jatkaa ratsastusta topissa. Tallivaatteeksi fleece. Ratsuna jatkoi Saku. Liekö ollut muita suunnitelmia vai rivit sekaisin, sillä alunperin nimeni perässä oli lukenut Henri (poni). Saku oli aiemmalla tunnilla hommissa ja mieluusti sen kanssa jatkoinkin. Ratsukoita meidän tunnilla oli tänään täydet 6.

Tänään kenttä oli mustanaan hyttysiä. Tajusin sen kunnolla vasta kun pääsin ratsaille. Ne piikittivät sekä minua että Sakua jatkuvalla syötöllä ja tämä häiritsi molempia. Yritettiin silti tsempata ja keskittyä.

Tämän päivän ohjelmassa oli etuosan siirtämistä. Mitään kovin uutta ei tullut. Aloitettiin ympyrällä. Ravi toimi tasaisemmin kuin käynti. Oikea kierros oli helpompi. Tänään tehtiin enemmän hidastamisia ja etuosan väistämistä ulos. Sekä ohjattuja siirtymiä käynnin ja ravin välillä. Saku tarjosi vain rauhallista ja pyöreää ravia. Toki heilutteli päätään aika paljon hyttysten takia. Ope kehui useamman kerran että hevonen näyttää rennolta ja tyytyväiseltä. Ihan läpi se ei ollut sillä taivutuksia piti yhä vähän houkutella eikä ollut höyhenenkevyt. Lyhensi kyllä. Huomasin myös miten herkästi ravin vauhtia sai säädeltyä pelkällä istunnalla.

Tehtiin myös etuosan siirtämistä sisään pitkillä sivuilla. Sanaakaan ei sanottu avosta mutta niin minä sen yritin ratsastaa. Ainakin yksi pätkä oli hyvä, josta tuli kehuja. Muuten kuvittelisin että suht ok mutta vähän seilausta. Ravissakin tuntui aika helpolta. En saa nostaa jalkoja liikaa että pitkä pohjetuntuma säilyy. Ja kuulemma kippasin vasemmalle. Sitä oli hankalampi korjata.

Lopputunniksi nostettiin jalustimet ylös ja se pikemminkin helpotti. Ravi säätyi edelleen hyvin ja ruuna puksutti nipussa. Vasen laukka nousi helposti ja vaikka Saku jokusen kerran pudotti raville sain sen palautettua suht asiallisesti takaisin laukkaan. Mentiin useampi kierros ympyrällä mutta olisin voinut jatkaa vielä tovin pidempäänkin. Ihan ok. Oikeaan oltiin päädytty letkan kärkeen ja yritin nostaa äkkiä laukkaa ajatuksella että kaverit tulee päälle. Pieleen meni eikä laukka noussut. Ei hätistämällä, komentamalla eikä pidätteiden kautta. Yritin epätoivoisesti useamman kierroksen. Vasta kun sain ajatukset kasaan ja oikeasti tehtyä rauhallisen noston niin laukka nousi. En ymmärrä. Jotenkin Saku lukee ajatuksia. Ope epäili että lantio jäykistyi liikaa ja sisäkäsi veti liikaa alas tms. Olisin halunnut kokeilla vielä uuden noston mutten kehdannut omin lupineni. Oikeasta laukasta ei tullut niin hyvää vaan ruuna viskoi päätään. Ope taisi tulkita sen ohjasotteistani johtuvaksi. En kyseenalaista. Hyttysviskelyt saattoivat hyvinkin näyttää erilaisilta.

Muuten oikein hyvä tunti mutta tuo oikea laukka tunnin lopuksi jäi vähän kaivelemaan. Onneksi on vielä ensi tiistai aikaa parantaa.

Ongelmia:
hyttyset
oikean laukan nosto
käynti on ollut joskus parempaakin

Parannusta:
ravi oli siistiä ja säätyi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora