lauantai 14. toukokuuta 2016

Koulutunti vähän vänkäillen

Lauantaina oli iltapäivällä vielä koulua Hempan kanssa. Tunnilla oli 7 ratsukkoa ja yhä sangen kuivaa. Vähän taisi tihuttaa jossain välissä mutta niukasti.

Alkuun Hemppa oli ihanan paljon tasaisempi kuin estetunnilla. Loppua kohti vänkäily lisääntyi. Pöhinä oli taas hyvä. Tosin nyt oli sekä kannukset että esteraippa. Lopputunnista nakkasin raipan pois, sen olisin voinut tehdä vähän aiemminkin.

Alkuverkan jälkeen tultiin yhdistettyä väistö-puolivolttitehtävää. Väisti ok mutta tasaisuuden kanssa sai olla tarkkana. Harjoitusravi otti vähän selkääni, joten keventelin välillä uralla. Alkuun opelta tuli sanomista että oikeaan kierrokseen ei pidä taivuttaa niin paljon. Estetunnin lopuksi juuri tajusin missä on vika ja nyt tuntui hassulta pitää ruuna väkisin suorana kun olisin halunnut päästä testaamaan lavan hallintaa ja sisäpohkeen ympäri taivuttamista ilman että kaula taittuu.

Laukkatehtävänä tehtiin ympyrät molempiin päihin ja keskelle vähän artsimainen kuvio. Lävistäjälle, suoristus keskelle pituushalkaisijalle ja toinen lävistäjä takaisin uralle. Eli vastalaukkaa. Parhaimmillaan Hemppa suoritti hyvin. Oikeassa laukassa välillä vaihtoi vasempaan ja poikitti rajusi kun yritin päästä suoraan. Vasemmassa vaan jäi pomppimaan lähes paikalleen. Ehkä siinä mielentilassa olisi saanut Hempalta lentäviä vaihtoja toiseenkin suuntaan. Ope ohjeisti taivuttamaan kaarteen suuntaan mutta koin sen hankalaksi. Laukannostot oli myös ihan omaa luokkaansa pomppuja. Ehkä sittenkin törkin kannuksilla tahattomasti. Tai raippa aiheutti lisää kipinöitä.

Loppuun tehtiin vielä 3-kaarista kiemuraa. Vasemmat kaarteet oli ihan ok mutta oikeat ei. Asetuksen vaihto ei onnistunut sujuvasti, Hemppa rupesi venkoilemaan ja poikittamaan. Ja yleensä vastaantuleva liikenne vielä sotki omaa keskittymistä. Vaikka volttailin oikealle niin en saanut edelliskerran sujuvuutta.

Ei mitenkään erityisen ihanaa muttei pahimmastakaan päästä. Ainakin Hemppa liikkui hyvin. Hauska tuo että nyt kun on ruvennut tekemään vaihtoja pyynnöstä niin tarjoaa niitä myös itsekseen. Mutta niinhän se oikea laukka vastalaukkana on ruunalle hankalaa. Varmasti helpompaa vaihtaa ja yrittää luistaa hommista.

Ongelmia:
oikea kierros
laukannostot
tasaisuus

Parannusta:
väisti helposti
eteni
vasen kierros oli paljon parempi
parhaimmillaan saatiin kaikissa tehtävissä sujuvia pätkiä

Anne videoi Kaisan kameralla, videot jossain hukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora