maanantai 9. toukokuuta 2016

Kesäkeli ja poniratsastusta

Maanantain aikataulutus meni uusiksi koska tänään alkoi omalta osaltani vihdoin hyppykausi. Eka tunti oli vasta klo 18. Ratsuksi Ressu. Poni oli jo edellisellä tunnilla hommissa. Lämmintä oli ihana aurinkoinen +23°C. Ratsukoita tunnilla oli 4.

Tänään aloitettiin käyntiväistöllä jo ennen ravia. Väistö vasemmalle uran sisäpuolelta uralle. Aivan juukelin vaikeaa kun ruuna ei ollut vielä yhtään avuilla. Jotain vähän etäisesti tunnistettavaa irtosi. Väliin otettiin ravia ja vähän laukkaa, sitten vasta toiseen suuntaan. Oikealle poni meni lapa edellä mutkalle vaikka yritin pitää oikealla ohjalla sekä ulkopohkeella suorassa. Välillä väisti jopa niin että tunsin selkään mutta samalla vauhti hyytyi. Vaikeaa!

Ravissa pyörittelin voltteja ja taivuttelin. Poni ei ollut pahimmalla matamistuulella mutten kyllä saanut ratsastettua sitä pohkeella ulko-ohjan tuelle. Yritin vaihtaa taktiikkaa sitkeämpiin ohjasotteisiin mutta eipä silläkään parantunut.

Laukat nousi näppärästi mutta ope taas haukkui laukkamuotoa nokkaeläimeksi. Yritin joo monenlaista. Raipasta pukitti mutten siitä säikähtänyt. Tehtiinpä parit laukanvaihdotkin täyskaarroilla. Ekalla kerralla vaihtoi edestä ristille ja korjasi myöhemmin myötäiseen. Toiseen suuntaan tuli yksi tai puolikas raviaskel väliin.

Vasta ihan lopputunnista sain ruunan takaset heräteltyä tallista matkaan. Kun poni polki takaa alle niin käden sai pidettyä hiljaa paikallaan ja ratsun pää tasoittui. Olipa taas pitkän ja tuskaisan tien takana. Tosin ponille tuli enemmän kuuma kuin kuskille. Letkutin tunnin jälkeen läpi ja käyttäytyi ihanan tolkusti.

Ongelmia:
epätasaisuus
ei polkenut kunnolla takaa alle

Parannusta:
laukat nousi näppärästi
viimeiset minuutit tasoittui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora