keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Tuplarästi Lidalla löysäillen

Keskiviikkona päädyin tuplatunnille rästimään Uotilaan kuten viikkoa aiemminkin. Tänään sain molemmille tunneille Lidan. Oli vaikea tajuta ettei ole torstai. Keli oli +15°C paikkeilla, laitoin varmuuden vuoksi poolon. Hihat ylös niin oli ihan ok. Koulutunnilla ratsukoita oli 5 ja oltiin koulupuolella. Kenttä pölisi jo. Ope käski ottaa piuhat mukaan siltä varalta että tamma on ihan kauhea.

Koulutunnilla Lida oli hieman tahmea. Suht tasainen kuitenkin. Alkuverkassa tamma meni hetkeksi epäkuntoon avuille. Säikähti, pudotti oikean laukan pois enkä meinannut saada laukkaa millään takaisin. Nosti turpaa ylös eikä kuunnellut. Ikävästi tuli eilinen mieleen. Vaikka käskettiin vaihtaa suuntaa niin halusin sen oikean laukan ensin. Ja lopulta se löytyikin. Vasemman kanssa sujui taas ihan ok.

Tehtävänä tultiin ensin pituushalkaisijaa suoraan. Käynnissä, sitten harjoitusravissa. Sitten siihen lisättiin volttikahdeksikot. Oikealle voltatessa piti saada yläkroppaa käännettyä liikkeen suuntaan. Oli tosi hankalaa ja vaikka yritin niin silti siitä muistutettiin.

Tehtiin myös keskiraveja. Aika onnetonta. Lida ei halunnut venyttää askelta yhtään enkä raaskinut kepittää niin paljon että olisin saanut kunnon eroja aikaan. Kevensin suurimman osan. Käskemällä tamma myös jännittyi. Vähän lisää apua opelta olisi ollut hyvä. Suurimman osan ajasta tuli taas vain semmonen olo etten osaa mitään kunnolla.

Estetunnille tuli 4 ratsukkoa. Alkutunnista Lida tuntui vielä nahkeammalta liikkumaan kuin koulutunnilla. Oli kuitenkin taas suht säikkymätön.

Verkkatehtävänä tultiin puomilinjaa tehden voltti väliin. Sitten sama pikkupystyillä. Oikeassa kierroksessa laukat vaihtui monesti vääriksi. Vasemmassa sain tsempattua ja pysyttiin sangen hyvin myötälaukassa. Hetkittäin tamma tuntui vähän löysältä.

Oma versio ratapiirroksesta.


Sitten vaihdettiin kuviota ja hypättiin tippa. Oikeassa sisään, pysty, kaareva linja okserille, päätyyn puoliympyrä ja linja takaisin. Taas piti oikein keskittyä että ekan jälkeen oltiin oikeassa laukassa. Sitten perään lisättiin toisen puolen esteistä vastaava kuvio, 8 hyppyä siis. Olikohan ensimmäinen kierros kun hypättiin ekasta taas mystisesti läpi. Jotenkin en saanut Lidaa lähtemään hyppyyn. Päätin kuitenkin jatkaa vaikka kakkonen tulikin aika äkkiä. Siitä se meno parani loppua kohti. Tosin kapealta en saanut kertaakaan oikeaa laukkaa alas. Esteet pysyi pieninä (max 70 cm jos sitäkään) eikä taidettu juuri pudotella. Kaksi kertaa tultiin tuo kapea ja vähän jäi hampaankoloon. En saanut enää sakkoja vaan ope kommentoi että huomenna pääsen jatkamaan.

En laittanut turvaliiviä päälle koska esteet oli niin pieniä. Eikä Lida onneksi mitään kekkuloinutkaan. Ei pukkeja.

Ongelmia:
vähän hidas ja löysä
väärät laukat

Parannusta:
ei pahempia säikkyjä
pikkuesteillä ei pahemmin pudotuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora