maanantai 2. toukokuuta 2016

Siirtymiä jalat maata viistäen

Toiselle tunnille sain Ressun. Poni oli ollut jo hommissa, vain satula piti lisätä eikä sitäkään tarvinnut laittaa itse. Jälkimmäisellä tunnilla ratsukoita oli 6. Kumppareita ei näkynyt ja kuulemma voi mennä ilman.

Alkutunnista aloitettiin taas osastossa yksi kerrallaan ravaten ja myöhemmin laukaten letka kiinni. Melko alkutunnista potkaisin yhden kulmamerkin nurin. Ne ei ole kovin korkeita. Aika matalalla on varpaat menneet. Hups! Ressu eteni ihan näppärästi kun vähän herätti. Tänään yritin pitää tasaisen ohjastuen ja ratsastaa jalalla eteen. Kovasti yritin muttei tullut ihan valmista. Suorilla muoto pyöristyi parhaiten kun ajattelin avoa. Kyllähän poni nyökki muttei tasoittunut. Laukassa ei edes nyökkinyt.

Siirtymät tehtiin aika täsmällisesti. Poni eteni ja kuunteli pidätteet. Muotoa olisin halunnut pyöreämmäksi mutta kaikkea ei aina saa.

Lopputunnista tehtiin pituushalkaisijalta väistöjä. Nämä oli meidän vaikein osuus. Useamman kerran piti varmistaa että osaako poni oikeasti väistää. Sen verran hankalaa oli. Kai sieltä jotain tunnistettavaa lopulta irtosi. Vänkäysmoodissa.

Loppuraveihin meinasi vähän hyytyä. Piti vielä patistella eteen. Eikä edelleenkään tasoittunut vaikka yritin ties mitä jippoja. Hemppakikkaakin että ns. käyttää vain yhtä ohjaa kerrallaan. Ei auttanut. Ulkotuella vippasi nenäkin ulos. Mutta siinä yksi syy tykätä ponista, se on tarpeeksi vaikea mulle. Haastetta. Tänään onneksi oli tolkkuna ja käyttäytyi myös tunnin jälkeen. Seisoi kaarrossa hyörimättä, ei ryysännyt mihinkään ja karsinassakin osasi olla hevosiksi.

Ongelmia:
epätasainen edestä
väistöt oli hankalia

Parannusta:
käytös priimaa ratsailla sekä maasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora