maanantai 2. toukokuuta 2016

Lähes vapaaehtoisesti eteen

Maanantaina haaveilin Ressusta. Se olikin luvassa toiselle tunnille mutta ekalle oli merkattu Limoza. En ollut järin mielissäni. Tamma oli tavallista rauhallisempi varustaa eikä tuntunut niin stressaantuneelta. Tosin satuloidessa seisoi nenä kohti takakulmaa. Keli oli aurinkoinen +16°C, tajusin onneksi ottaa lyhythihaisen paidan. Sekä lämpövarusteet tuntien jälkeistä aikaa varten. Ratsukoita tunnilla oli 4 vai 5.

Kannukset jalkaan ja lainaraippa. Kumpparit tammalle. Kentälle meno oli tavanomaista raahustusta. Ratsailla patistelin tamman liikkeelle ja etenihän se. Alkutunnin vähän hitaammin mutta jälkimmäisellä puoliskolla venytti askelta ihan itse.

Ei tehty kovin ihmeitä. Siirtymiä. Lopputunti mentiin ilman jalustimia enkä ottanut niitä enää takaisin. Välillä tamma painui turhan matalaksi. Liian pitkistä ohjista tuli yllättävän vähän sanomista. Itse taas kenotin vinossa ja kierossa. Yritettiin tehdä laukkatehtävää käyntipätkillä mutta se meni liian hankalaksi. Meille tuli ravia ennen käyntiä. Laukat nousi mutta pienellä viiveellä. Tunnin lopuksi kun tamma eteni itse niin ravissa oli aika mukava olla. Yritin keskittyä kantamaan käteni.

Ei ollut ollenkaan pahimmasta päästä. Loppua kohti tamma jopa taipui kulmissa eikä enää painanut julmasti oikealle ohjalle. Alkupuoliskolla olisin vielä voinut vaihtaa johonkin muuhun. Tunnelmat jäi aika neutraaleiksi.

Ongelmia:
vino kuski
välillä joutui komentamaan liikkeelle
alkutunnin makasi oikealla ohjalla

Parannusta:
hetkittäin eteni ihan itse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora