maanantai 30. toukokuuta 2016

Irlannin nummilla maastoesteillä

Parin vuoden haaveeni toteutui ja lähdettiin Oulun tallinporukalla Irlantiin hyppäämään maastoesteitä. Paikkana Flower Hill Portumnassa. Superaikaisesta aamusta (herätys 2.55) huolimatta aloitettiin hyppyhommat jo tulopäivänä. Meitä asiakkaita oli 7 ja lisäksi keulilla ja takana tallin henkilökuntaa.

Ratsukseni sain 8-vuotiaan rautiaan Shannon-tamman. Ratsu oli kivan tasainen, kuuliainen ja halusi itse edetä. Tehtiin reilu 6 km pitkä lenkki, jonka varrella hypättiin esteitä letkassa. Edettiin pääosin käynnissä ja esteille lähestyttiin ravissa ja laukassa. Yleensä aika lyhyillä varoitusmatkoilla mutta ohjeet saatiin pysähdyksissä ennen kuin lähdettiin esteille. Shannon hyppäsi kaiken mukisematta ja meni veteenkin. Välillä menohaluja meinasi olla vähän liikaakin.



Kommentteja ei kovin paljoa tullut. Ohje oli pitää tamman pää esteen jälkeen ylhäällä. Pari laukkapätkää mentiin ilman esteitä ja muutamat kahlaukset ja ala- ja ylämäet loikkimatta. Itse hyppyjä tuli lähemmäs 30. Estevalikoima oli tosi runsas ja maastot ihanan vaihtelevat. Ihan minejä esteitä ei oikeastaan ollut vaan pienimmät olivat ehkä 60 cm luokkaa. Korkeimmat olivat ehkä 80 cm pintaan. Mutten yhtään valita että olivat liian pieniä. Oli ihan tarpeeksi jännää.



Lenkissä meni vähän vajaa puolitoista tuntia. Keli helli aurinkoisena ja ötökättömänä. Lämmintä oli parikymmentä. Oikein hyvä t-paitakeli.




Ongelmia:
pari kertaa meinasi kadota jarrut

Parannusta:
kaikesta helposti yli

Kuvat ovat videoista.

GoPro-kuvakulma minun ja Shannonin menoon:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora