sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Käyntiä ja ravia vielä illalle

Sunnuntai-iltana pohdin että tekisi vielä mieli lähteä heppailemaan mutta olo oli kuitenkin hyytynyt. Jotain humputtelua. Tallille en saanut laitettua viestiä vaan Preston omistajalle. Omistajan puolikuntoisuuden takia mut toivotettiin tervetulleeksi ratsastamaan kevyesti. Loistavaa. Hepo oli ollut viikon ratsastamatta mutta liikutettu muuten kevyesti.

Kahteen pekkaan saatiin ruuna sukkelasti kuntoon. Alkukäynnit menin oikein pitkän kaavan mukaan. Vähän oli ratti hukassa pitkin ohjin. Otti myös yhden kahden laukka-askeleen pituisen säikyn mörkökulmasta. Sitten vielä hetki ohjat tuntumalla taivuttelua. Aika nahkeasti lähti pohkeista raville. Ravissa sitten oli vauhtia muttei ihan holtittomasti.

En tehnyt mitään ihmeellistä. Suoraa uraa ja isompia ja pienempiä ympyröitä. Sekä käynnissä että ravissa oikea kierros oli helpompi. Vasemmassa oli epätasaisempi. Vähän nyki ohjia ja pienesti narskutti välillä. En oikein muistanut millä säädöillä Prestoa piti ratsastaa. Pelkäsin että on turhan kiireinen tai liian pitkä tai lyhyt. Sen sentään huomasin kun painui edestä liian matalaksi. Ohjasin oikeaan suuntaan ja kehuin paljon. Laukat jätettiin suosiolla välistä ettei menisi taisteluksi.

Vaikka tarkoitus oli hepan lomaviikon jälkeen mennä kevyemmin niin silti humma hikosi hieman. Loppukäynnitkin käveltiin ihan rauhassa. Juuri tämä sunnuntaistani puuttui.

Ongelmia:
yksi säikky
vähän kiireinen
vasemmassa epätasaisempi

Parannusta:
yhä +20°C
oikea kierros oli kivan tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora