torstai 12. toukokuuta 2016

Itsepsyykkauksella metrisistä tuli pikkutikkuja

Torstaina hypeltiin aurinkoisessa säässä 3 ratsukon voimin. Juuri passeli t-paitakeli eli hieman alle +15°C. Lida oli melko tasainen ja aavistuksen hidas. Sangen säikkymätön.

Alkuverkassa yritin herätellä jo ravissa, kovin suuria eroja ei tullut. Laukkaspurtit lähtivät vähän paremmin mutta täyttä tamman omaa intopinkomista ei irronnut.

Verkkatehtävänä tultiin eilistä linjaa ensin ravipuomeina voltilla, sitten muuten laukassa ja välivoltilla mutta puomit ravissa. Myöhemmin pikkupystyinä koko tehtävä laukassa, yhä välivoltilla. Vasen laukka löytyi hyvin, oikea oli enemmän hukassa. Alkutehtävä meni yleensä innokkaasti ja tokalle esteelle tamma lörähti. Vaikka välillä sain raipattuakin niin aina en saanut haluttua reaktiota.

Seuraavana tehtävänä tultiin 3 esteen s-mutkaa. Hankalinta oli pitää oikea laukka ekassa hypyssä. Keskimmäinen ylittyi helposti kun sen jälkeen sai kurvata vasemmalle. Vikalle tultiin laakana. Vähän otti kipinöitä pudotuksesta mutta olin ajan tasalla. Toisella kierroksella lisättiin perään vielä kapea ja pysty. Yli mentiin.

Seuraavana tehtävänä tultiin kääntämistä. 4 eri suuntiin vinossa ollutta estettä keskeltä kenttää ja lopuksi suora linja. Punaiset numerot kuvassa. Osuttiin esteille mutta suoristukset oli vähän mitä sattuu ja laukka hyytyi välillä kaarteissa. Lida ei aina kuunnellut pyyntöä lähteä kauempaa hyppyyn vaan kapusi juuresta. Varsinkin muurille sattui useamman kerran. Linjan okseri näytti jo ekalla kerralla pelottavan isolta. Ope sanoi että tämmösiä ollaan hypätty kisoissakin. 90 siis. Ei auttanut kuin lähteä todistelemaan itselle että osaan kyllä. Kiusallani jätin turvaliivinkin hakematta päälle. Kaksi kierrosta tätä. Jälkimmäisellä tosi makea hyppy okserille. 7 laukkaa väliin.

Oma tulkinta päivän tehtävistä.


Lopuksi tultiin vielä 6 hypyn pätkä. Kuvan mustat numerot. Esteet nousi taas mutten antanut sen haitata. Pienempi pysty, suora linja, okseri suunnanvaihdoksi ja toinen pidempi linja. Korkeus 90 - 100. Usvatin nyt ainakin kunnon vauhdilla. Varmuudeksi piti vähän raipatakin. Pääosin nousi hyvin yli. Kaksi vikaa putosi. Pystyn jälkeen varmistelin ettei tule pukkeja eikä tullutkaan. Olin menoon kaikesta huolimatta tyytyväinen.

Ope halusi että lopetetaan puhtaaseen ylitykseen, joten tultiin ykkönen sakkona. Juureen ja putosi. Sitten linjan eka. Juureen ja putosi. Taisi tamma vähän hyytyä. Sitten kokeiltiin hypätä ykkönen toiseen suuntaan. Isolla laukalla kohti ja hyppy kaukaa. Lähes puhtaasti, takasilla hipaisi alas. Mutta tämä riitti meille. Niin minun kuin openkin mielestä. Ope arveli että Lida väsähti.

Vaikkei suoritettu ihan priimaa niin olin tuntiin oikein tyytyväinen! Kyllä me osataan.

Ongelmia:
oikea laukka välillä hukassa
hetkittäin vähän löysää

Parannusta:
ei pukkeja
kaikesta yli tai vähintään pudotuksella toiselle puolelle
sain psyykattua itseni ajattelemaan metrin esteet pikkuisiksi ja itseluotto piti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora