perjantai 27. toukokuuta 2016

Jatkoa Sokerilla - pikkuhyppyjä

Perjantaina oli pitkästä aikaa reissuvapaa. Tallille siis. Tänään vain yksi tunti ja ratsuksi osui Sokeri. Tamma oli jo aiemmin ollut hommissa. Meidän tunnilla oli 4 ratsukkoa ja aurinkoinen +17°C. Kenttä tosin jäi melko pian varjoon.

Ope kysyi että tahdottaisko hypätä. Haluttiinhan me. Tehtävä kivasti vielä ympyränä.

Alkuverkat otettiin heti ravissa ja puolilöysillä ohjilla. Ei kovin hyvä meille. Olisin halunnut taivutella käynnissä. Sokeri otti hyödyn irti ja jolkotteli pitkänä ja etupainoisena. Onneksi kuitenkin energisenä. Kevyen istunnan treenit oli aavistuksen hankalat koulusatulassa ja pitkillä jalkkareilla. Vähän lusmusin ja keksin tekosyitä jalustimista.

Ennen välikäyntejä ei laukattu ja tultiin ristikkoa ravissa. Eikä siihen tullut edes hyppyä vaan ravissa yli. Sangen vähän Sokeri kolisteli. Laukkaa ei otettu koko tunnilla muualla kuin tehtävällä. Seuraavaksi sitten ristikko, ympyrällä toisen yli ja ensimmäinen uudestaan. Myöhemmin kakkonen nousi pystyksi. Sokeri loikki innolla. Kuvittelin löytäneeni myös vääriä laukkoja mutta taipumisen puute ja lapa sisällä kaatuminen oli ainakin osaan selitys. Muutamat keilattiin ja hitaammasta laukasta Sokeri paikkoi ponnistuspaikan ravilla. Molemmissa suunnissa sama. Vähän siinä rajoilla että oliko tämä este- vai kavalettitunti. Korkeus taisi olla max 50 cm. Tykkäsin kuitenkin tehtävästä.

Muualla yritin taivutella ja herätellä takasia töihin. Harmi ettei oikein ollut työstöaikaa. Sain nenää vähän alas mutta keula ei ollut yhtään niin keveä kuin eilen. Lyhentämisessä ei päästy samaan pisteeseen.

Loppuraveissa en antanut venyttää ohjan perässä koska valahti jo pidätteen myötäämisestä aina etupainoiseksi. Taivuteltiin ravissa molempiin suuntiin ja taivutukset rupesi löytymään kivasti. Hetken tasainen käynti painumatta liian matalaksi ja siitä palkkasin pitkin ohjin.

Ongelmia:
ei ollut yhtä lyhyt ja notkea kuin eilen
muutamat pudotukset

Parannusta:
vaikka oli pitkula niin silti energinen ja jarrutkin toimi herkästi
hyppäsi innolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora