perjantai 6. toukokuuta 2016

24 metrin linjoja

Perjantaina ehdin vielä Aaltiksen estetunnille. Perjantaiope oli pois mutta hyvä tunti oli silti. Ratsuksi osui Jatsi ja ruuna oli jo valmiiksi hommissa. Kannettiin tolpat maneesista, kevään ensimmäinen hyppytunti ulkona. Lämmintä lähelle pariakymmentä ja aurinko paistoi. Päädyin laittamaan vain topin turvaliivin alle. Ratsukoita tunnilla oli 7. Esteet tuli 24 metrin suoralle ja kaareville linjoille.

©Anne

Alkuverkassa Jatsi oli aavistuksen rauhallinen. Keskityin taivuttelemaan molempiin suuntiin sisäpohkeen ympäri. Tultiin ravipuomeja ja hetken jälkeen tajusin siinäkin tehdä puolipidätteet ennen puomeja. Parani kelvollisesta hyvään. Ravissa oli pyöreitä pätkiä ja oli kivasti sellainen olo että voin vaikuttaa ratsuun.

©Anne


Verkkalaukat otettiin vain oikeaan kierrokseen. Siinäkin löytyi hetkittäin pyöreä hevonen. Mainiota! Tosin laukassa kanttaili kulmissa sisäpohkeeni yli.

©Anne


Hypyt aloitettiin vasemmassa kierroksessa ympyrällä. Neljästi tultiin ennen kuin kelpasi. Ponnistuspaikat meni tokalla ja kolmosella aavistuksen lähelle mutta tosi tasaista ja helppoa oli. Harmi että odottelu oman vuoron jälkeen oli aina aika pitkä.

©Anne
©Anne
Seuraavalla kierroksella taidettiin tulla puolikkaat kavaletit (3 m väli) ja kaareva siitä oikealle. Okseri taisi olla vielä ristikkona. Laukkaa en saanut välissä vaihtumaan vasemmasta oikeaksi. En ole varma onnistuinko tässä myöhemminkään. Sitten tultiin yksi täyspitkä kierros suoraan ja kaksi kaarevaa. Me vähän hapuiltiin askelmäärien kanssa. 5 ja 5,5. Siksi en ollut ihan hypyissä mukana ja kaarre kavaleteille meni ohjia keräillessä vähän pitkäksi. Eikä tainnut tosiaan vaihtua laukkakaan.

©Anne

©Anne



©Anne



©Anne

Lopuksi hypättiin vielä suora ja kaareva. Askeltoive oli 5 ja 6. Okseri oli n. 75 cm, muut ehkä vähän vähemmän. Oikein siisti kierros. Siihen oli hyvä lopettaa. Loppuraveissakin sain ruunaan vaikutettua ja houkuteltua vähän venyttämään kaulaa alas.


©Anne

©Anne
Ongelmia:
yksi vähän haparoiva kierros
kavalettien jälkeen vaihtumattomat laukat

Parannusta:
sain Jatsiin vaikutettua hyvin
meno oli pääosin tasaista ja helppoa

©Anne

©Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora