keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Jumpalla etsimässä tasaisuutta

Keskiviikkona jatkoin toisen tunnin putkeen. Ratsuksi tuli toisen kokoluokan ruuna eli Jere. Sain valmiiksi varustettuna paikalle. Sinttikin jatkoi. 6 ratsukkoa tällä tunnilla.

Alkutunnista ohje oli että Jereä ei tarvi juuri pyytää eteen. Yritin keskittyä myötäämään aina pidätteen jälkeen ja tekemään sellaiset pidätteet että ruuna oikeasti hidasti. Ope ohjeisti käyttämään enemmän istuntaa kuin kättä. Alkuverkassa Jere toimikin ihan mukavasti. Muistelin että oikealle taivuttamisessa on aiemmin ollut hankaluuksia, joten senkin yritin tehdä huolella. Joko ruuna oli parantanut, minä olin parantanut tai sitten hutiloin kunnolla mutta en huomannut erityisen suuria ongelmia taivuttamisessa.

Sekä ravissa että laukassa tehtiin temponmuutoksia. En juuri pyytänyt eteen, päästin vain. Takaisin Jere tuli yllättävän hyvin ja ravin sai hissutteluksikin. Laukassa ratsastettiin ympyrällä eteen, uralla sai jo vähän pidätellä ettei salakiihtynyt. Jälkimmäisestä laukasta ravin kautta käyntiin Jere yritti vähän spurttailla.

Päivän tehtävänä oli jumppalinja. Ensin tultiin puomikasoina. Päädyissä n. 2 laukan välit ja 3 vai 4 innaria välissä. Ekalla kerralla Jere ampaisi, myöhemmin löytyi vähän paremmin säädeltävyyttä. Pidätteet ei kyllä menneet läpi jos ruuna pääsi välissä kiihtymään. Piti yrittää hallita kaikki askeleet.

Pikkuhiljaa puomeja nousi pystyiksi, yhä Jere nosteli jalkansa hyvin yli. Tultiin molemmista suunnista. Ponit sai mennä poniväleillä mutta meidät laitettiin hevosten joukkoon. Kun ei kuulemma hevosväleihinkään meinattu mahtua.

Lopulta linjalla kaikki oli pikkupystyinä. Väliin Jere meni hieman turhan reippaasti, välillä otti pidätteet yllättävän hyvin ja jäi jo liiankin pieneen laukkaan jonka seurauksena tahti sekottui. Yksi sakkokierros saatiin, ei priimaa muttei pahinta baanaustakaan. Päivän aihe eli omaan istuntaan keskittyminen vähän unohtui kaiken pidättämisen joukossa. Vaikka yritin keskittyä olemaan vetämättä niin käyntipätkillä huomasin olevani liikaa kiinni ohjissa. Tunnin jälkeen käsissä tuntui veto. Vielä enemmän olisi siis pitänyt skarpata.

En tiedä oliko ponille kovin rankkaa vai oliko muuten vaan kuuma mutta reilujen loppukäyntien jälkeen vielä puuskutti ja sitten vielä talutin useamman kierroksen. Edelleen vaikutti hengästyneeltä mutta kävelytys kuulemma riitti.

Ongelmia:
tasaisuus
parit spurttikierrokset
oli lopuksi pitkään hengästynyt

Parannusta:
alkutunnin oli yllättävän rauhallinen
hyvin katsoi jalkansa
ei tuijotellut mitään
lopulta kuunteli aika hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora