lauantai 7. toukokuuta 2016

Pohjalta harjalle viikossa

Lauantaina oli taas luvassa tuplat Hempalla. Ensin koulua, sitten vähän taukoa ja esteitä. Hemppa tuli taas tarhan portille vastaan mutta tällä kertaa samasta raosta livahti myös poni vaikka yritin tukkia sen tien. Onneksi antoi helposti kiinni ja tuli alle minuutissa palautettua takaisin aitoihin.

Hemppa harjattiin tiimiavulla pihalla. Laitoin sen kyllä vetosolmulla kiinni mutta kun ruuna hätääntyi taas vetopaniikkimoodiin niin en ehtinyt ajatellakaan solmun avaamista kun naru oli jo antanut periksi. Tällä kertaa oma käsi oli valitettavasti tulilinjalla. Yksi laastari ja kolmessa sormessa mustelmat. Hemppa käppäili hetken heinien perässä kauemmas mutta malttoi sekin antaa pian kiinni.

Kovin iloisin mielin en lähtenyt tunnille. Kamalaa hutilointia! Onneksi ei sattunut mitään pahempaa.

Tunnille otin esteraipan ja kannukset. Ratsukoita oli 4 ja kelinä aurinkoinen parikymmentä. Hemppa oli tänään alusta asti yllättävän hyvä. Aloitettiin samalla kahdeksikolla kuin eilen Artsissa. Oikea kierros oli hankalampi. Sen jälkeen tehtiin vähän aikaa temponmuutoksia uraa pitkin. Hienosti tuli istunnalla lyhyempään raviin ja pyynnöstä pidensi askelta. Toki mielestäni ehkä vähän liikaa kiirehti, tahti kärsi ja muoto muuttui turhan avoimeksi. Mutta hyvät erot saatiin.

Välikäyntien jälkeen tultiin ensin keskilinjaa ravissa ja tehtiin siihen pari käyntisiirtymää. Ensimmäisen venkoilukierroksen jälkeen oikein kivasti. Pitkille sivuille otettiin laukkaa. Tässäkin Hemppa välillä pomppi vähän paikallaan. Käsky kävi välillä laukata pari ympyrää päätyyn. Yritin mennä energistä mutta lyhyttä laukkaa. Hemppa vähän yritti nykiä ohjista etukenoon.

Melko pian vaihdettiin tehtävä niin että tultiin pituushalkaisijalle ravissa (tai käynnissä) ja nostettiin uuden suunnan laukka. Kertaalleen tarjosi väärää. Vähän myöhemmin yritti pomppia ja ennakoida mutta kun pyysin sinnikkäästi ravia niin myöhemmin malttoi kuunnella nostoapuni. Kun pyysin opelta kommenttia suoruudesta niin sain senkin korjattua avoajatuksella. Oikeassa kierroksessa uralla ruuna salakavalasti oli vaihtanut laukan vasempaan ilman että edes huomasin. Voltille kääntäessä tuntui väärältä. Lopuksi pituushalkaisijalla Hemppa teki ykkösetkin pyytämättä. Ainakin edestä. Mitä ihmettä! Osaa se näemmä sittenkin vaihtaa laukkoja.

Loppuun tehtiin vielä monikaarista kiemurauraa. Viittä ja kuutta kaarta taisi meillä tulla. Oikealle tuntui yhä vähän hankalammalta. Kun tajusin ruveta oikein keskittymään tasaiseen tuntumaan niin sain suoristukset paranemaan huimasti ja samalla oikea kierroskin parani.

Oikein hyvä tunti! Monipuoliset tehtävät, tarpeeksi haastetta ja tykkäsin miten ope tänään vaati meiltä. Viikon takaisista kamaluuksista ei ollut tietoakaan.

Ongelmia:
vetopaniikkipoistuminen puomilta ennen tuntia
pientä teutarointia
oikea kierros yhä hankalampi
ruuna vaihtoi laukkoja itsestään, tosin ei kovin suuri ongelma

Parannusta:
sangen kiva ratsastaa heti alusta asti
ravissa oli hyvin säätövaraa
sain nostettua myötälaukat ja suoristettua

Kaisa videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora