maanantai 23. toukokuuta 2016

Päivän kolmas tunti esteillä

Maanantaina hevoshulluus meni siihen pisteeseen että ratsastin triplat. Vika tunti oli 4 ratsukon voimin esteitä ja sinne sain Ressun. Ruuna oli tehnyt yhden tunnin aikaisemmin.

Alkuverkassa poni eteni mutta reippaampaa menoa piti vähän patistella. Irtosi onneksi sitäkin. Irtosi jopa pyydetty laukanvaihto! Tosin pari askelta myöhässä. Laukassa voltattiin ja taivutettiin, nahkeasti taipui.

©Krista
©Krista

Ensimmäinen pikkupysty tultiin kertaalleen ravissa, sitten käynnissä. Käyntihypyissä en osannut olla yhtään mukana vaan keikuin aina jäljessä miten sattuu. Tarkoitus siis oli että nimenomaan hypätään käynnissä. Kerran taidettiin keilata puomi mukaan.

©Krista

Vihdoin este nousi ja tultiin laukassa. Kivoja hyppyjä ja usvatin ponia aika reippaasti eteen että estettä kohti sai vähän pidätellä. Helposti yli, ysikymppiin asti. Siitä ylös ei tainnut nousta.

©Krista

Sitten tultiin pikkutehtäviä. Innari ja pysty, innari, linja ja pysty. Reitit vaihdettiin hankalammiksi ja tultiin innarille ja linjalle tiukoilla teillä. Ressu yllätti ja hyppäsi silti mukisematta. Ainoa, jota vähän arpoi oli lieriöokseri ekaa kertaa isompana. Askeleetkin venyi hyvin ja 20 metrin väli mentiin samalla 5 laukalla kuin hevoset.

©Krista

Vikalle kierrokselle esteet oli jo sangen korkeita. Koska Limoza kielteli ennen meitä enkä ollut kovin hyvällä uskolla menossa niin okseria onneksi laskettiin meille. Ehkä metristä jonnekin 80 cm tienoille. Saattoi olla jopa pienempi kuin edellisellä kierroksella. Innarin poni ylitti yhä hyvin ja yllätin itsenikin miten hyvin sain oltua kyydissä. Marimekko keilattiin mukaan oikein kunnolla mutta 5 laukalla taidettiin selvitä väli okserille. Pysty nyt hyvin vaikka taas usvatin aika lujaa. Lopetin tähän kunnes muistin että vikalla kierroksellahan piti ottaa alku vielä uudestaan. Ei mitään uutta. Innari ok ja marimekko alas. Lopuksi saatiin sakkona vielä pelkkä marimekko. Sain onneksi korjausvinkiksi olla itse vähemmän sisäkaarteessa ja se auttoi. Ei kyllä hypätty ihan suoraan mutta puhtaasti. Se riitti. Innari oli ehkä 70 cm, pystyt n. 90. Veikkaan että ison okserin kanssa olisi tullut ongelmia, joten hyvä että sitä laskettiin.

©Krista

Meille oikein hyvä tunti. Poni liikkui ja hyppäsi kaiken. Enkä kamalasti tutissut esteistä. Piruuttani jätin taas turvaliivin laittamatta. Vaikka kyllä se 90 cm ponin kyydistä näytti jo isolta.

©Krista

Loppukäynnit käytiin laavulla.

Ongelmia:
tunnin jälkeen taluttaessa meinasi häipyä omille teilleen

Parannusta:
hyppäsi hienosti
eteni
irtosi laukanvaihtokin sileällä

Krista kuvasi meitä Aman kameralla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora