tiistai 24. toukokuuta 2016

Vielä lisää siirtymiä

Tiistain iltatunnille minut kelpuutettiin seitsemänneksi. Sain valita Rozen ja Listran väliltä ja tahdoin toki jälkimmäisen kun se tulee niin harvoin tarjolle. Ei puhettakaan että olisin tahtonut Listralla mennä ilman satulaa. Onneksi Rozen kyydissä hiertynyt takapuoli ei kipuillut satulassa. Kumpparit oli apuna.

Tämäkin tunti mentiin siirtymien parissa. Nyt pari astetta tiiviimmin kuin edellinen. Tykkäsin. Tekemistä oli aika paljon muttei kuitenkaan liikaa. Alkuverkassa huomasin miten itse olin tylsämielinen ja jolkottelin uraa pitkin muiden volttaillessa omiin tarpeisiin. Alkuun Listra oli vähän jäykkä mutta notkistui paremmaksi. Aika pitkä pätkä tunnista mentiin jalustimet kaulalla.

Ratsun jännittyneisyyden taso vaihteli tunnin aikana paljon. Kunnon pakospurtteja ei tullut mutta pari kertaa hätkähti, ainakin kerran kiihdytti ja laukasta jumi portin kohdalle kahdesti. Siihen en oikein keksinyt syytä. Tulipahan harjoiteltua ratsun huomion kiinnittämistä itseeni.

Tämän tunnin siirtymät tehtiin askellajien yli. Ravista pysähtyi näppärästi, samoin takaisin raville päästiin hyvin. Yritin keskittyä siihen etten vetäisi ohjista jo ravia pyytäessäni ihan varmuuden vuoksi. Laukka nousi helposti sekä käynnistä että pysähdyksistä. Parhaimmillaan ampailematta. Yritin saada tammaa kulkemaan rentona ja energisenä ja hetkittäin siihen päästiinkin. Silloin muistin kehua kovasti. Laukassakin oli ihanan helppo istua kun tamma toimi oikein. Laukasta käyntiin tuli muutamien raviaskelien kautta ja laukasta pysähtyi jopa vielä paremmin. Pari metriä jarrutusmatkaa. Muutama käyntiaskel.

Mainio tunti. Sopivasti haastetta ja Listra kulki aika kivasti. Pätkittäin kivan tasainen. Välillä toki yritti vetää kuonoa pitkälle.

Ongelmia:
jännittymiset

Parannusta:
oikein näppärä siirtymissä
hyviä tasaisia pätkiä väliin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora