lauantai 14. toukokuuta 2016

Maastoestekauden avaus 2016 poukkoillen ponilla

Lauantaina päädyin iltapäivästä vielä kolmannen kerran ratsaille. Maastoestekauden avaus Aaltikselta käsin! Ratsuksi toivoin Jatsia muttei toive mennyt läpi vaan mulle oli merkattu Eemeli. En ollut hirveän riemuissani, sillä tänään en saisi pudota (torstaina kävin hoidossa suoristumassa). Kolmatta kertaa ikinä Eemelillä metsään hyppäämään.

Kavuttiin kentällä kyytiin, 4 ratsukkoa. Vähän tihkutti, +13°C. Me käveltiin metsään ekana mutta ravi- ja laukkapätkälle otettiin Jatsi vetohevoseksi. Laukassa Eemeli yritti jo pomppia omiaan. Jotain pukkia ja laukanvaihtoa taisi tulla. Kovin en uskaltanut usvattaa eikä poni kiihdytellytkään. Vesipätkät ylitti varmasti.

Hommat aloitettiin taas laukkaamalla yksin kukkulakierros. Kerta ja vielä toinenkin varmuudeksi. Eemeli tuijotteli kukkalaatikoita ja taas pukitteli. Onneksi Lida ja Ressu ovat opettaneet olematta turhaan etukenossa. Pysyin kyydissä enkä ollut edes lähellä keikkua alas.

Koska oli sen verran märkää ja pohja monesta paikasta kuoppainen niin päästiin hyppäämään vain kahta estettä: rengasta sekä tolppaa. Bonuksena takapolulta löytyi myös maassa ollut tolppa, vähän kuin maapuomi bonusesteenä. Sekä alapolku oli veden vallassa eli siitä mentiin myös joka kierroksella läpi.

Tänään Eemeli ei spurttaillut. Pukkeja kyllä veteli joka kierroksella. Pahin oli renkaan jälkeen alamäkeen. Varmistelin pitämällä harjasta kiinni. Itse hypyt meni ok. Esteetkin oli kyllä pieniä. Ohjausongelmia ei ollut eikä ponia hätäännyttänyt muiden laukkailut. Malttoi lähteä kavereiden seurasta pois eikä yrittänyt palata tallille. Vauhtia olisi voinut olla vähän enemmänkin. Raipasta lähinnä pukitti ja vaihtoi laukan vääräksi. Tosi paljon niitä vääriä laukkoja sitten esitettiinkin.

Kivaa oli eikä kellään ollut ongelmia. Jatsin kyytiin oli kyllä vähän ikävä ja myös Meri näytti kivan tolkulta. Loistavaa että saatiin kausi korkattua ennen ulkomaanleiriä.

Ongelmia:
pukitteli
vauhtia olisi voinut olla vähän enemmänkin
väärät ja ristilaukat

Parannusta:
pysyin kyydissä
kaikesta helposti yli

Videokameraa käytti Vilma ja omat GoProlla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora