torstai 19. toukokuuta 2016

Normimenoa pienillä kääntelytehtävillä

Torstaina meitä oli 5 ratsukkoa hyppäämässä aurinkoisessa +15°C kevätkelissä. Lida oli itseni jäljiltä, joten ei tarvinnut säätää mitään. Martingaalitkin oli valmiina. Hoitaessa oli vähän hapan.

Tänäänkään tamma ei ollut koulumoodissa. Sileän meno oli aika epätasaista. Pyöristyi hetkittäin mutta sitten taas turpa nousi enkä osannut täsmäiskuja saada takaisin rennoksi. Muutamia kivoja pätkiä tuli kuitenkin väliin kun muistin rentouttaa käteni. Vasemmassa laukassa oli tosi hankala saada nenää sisään.

Yllättäen päivän ensimmäinen kavalettitehtävä tultiinkin käynnissä. Voltteja molempiin suuntiin ja nenää alas, linjalla ohimennen kaksi kavalettia. Eikä edes keilattu joka kerta. Volteilla kulki ihan asiallisesti ja rentoutti turpaa taivutuksen mukaan.

Ravissa tultiin volttailua sisältävää puomitehtävää. Eteenmeno jalasta oli nahkeaa. Volteilla tasoittui mutta suoristusten aikana jännitti päätä ylös. Välissä ratsastettiin ravia eteen. Käytin tähän hetken enemmän ja sain lopulta oikeassa kierroksessa pitkälle sivulle rentoja ja venyviä raviaskeleita.

Laukassa tultiin ristikkoa kahdeksikolla. Vaihdot oikealle oli tänään hukassa, vasemmalle tuli hyvin. Sitten ratana tultiin ristikko, samaan suuntaan jatkaen ja lävistäjäpysty, ristikko toisesta kierroksesta ja toinen lävistäjäpysty, kaareva kapealle puomikasalle, kulmaan voltti, 3 esteen jumppa, voltti ja 4 + 1 esteen jumppa. Kaksi kierrosta ja yhä vaihdot oikealle oli hukassa. Ehkä kuski olisi kaivannut vielä enemmän kovistelua. Lidalta luonnistui mukisematta jopa vastalaukkavoltti eikä sen tehnyt edes mieli vaihtaa. Jumpat oli hankalia istua kun mentiin löysästi sisään.

Lopuksi tultiin vielä pelkkä jumppa. Vika este oli askeleen päässä ja nousi puomikasasta okseriksi. Nyt sain herätettyä tamman hyvin sisään. Sain istuttua innareilla ihan ok, kantapäät pysyi alhaalla. Okserikin siististi yli. Korkeutta sillä max 70 ja muut oli paljon pienempiä.

Lopetettiin tähän, sillä Lida vaikutti väsyneeltä. Loppuraveissakin oli yhä samaa epätasaista menoa. Välillä parempia pätkiä, välillä turpa nousi.

Ongelmia:
tuijotti naapuripihan tapahtumia koko tunnin
epätasainen
jäykkä vasemmalle
myötälaukka esteillä oli taas hukassa, tarjosi vasenta
vähän löysä ja pudoteltiin taas tavalliseen tapaan

Parannusta:
ei säikkyjä
kaikesta yli (tai läpi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora