lauantai 7. toukokuuta 2016

Muun tiimin estekisatreeni

Lauantaina oli tunnin tauon jälkeen vielä esteitä luvassa. Ratsukoita piti tulla 4 mutta lopulta paikalla oli vain JKH-tiimi. Muu porukka on lähdössä huomenna estekisoihin. (Niin minäkin mutten Hempalla.) Pidettiin siis pienimuotoinen rataharjoitus. Ensimmäiset meidän hyppelyt ulkona. Pidin esteraipan mutta kannukset jätin pois.

Alkuverkassa Hemppa ei ollut yhtä hyvä kuin koulutunnin alussa. Oikea kierros oli taas vänkäilyä eikä ihan edennyt. Olin vasta viilaamassa ravia kun ruvettiin puhumaan jo laukkatehtävistä. Hätiköin vähän turhaan. Olisi pitänyt työstää ensin ravi ja laukka ympyröillä kuntoon. Vaihtotehtävä puomien yli onnistui kuitenkin yli odotusten. Molempiin suuntiin tuli vaihdot. Jäiköhän kahdesti vaihtumatta, kerran molempiin suuntiin. Vasempaan sain jopa korjattua tehtävän jälkeen! Tultiin aika monesti.

Verkkahyppyinä tultiin 6 laukan linjaa. Heti pikkuesteillä meillä oli ponnistuspaikka ekalle vähän hukassa. Isommilla ei tainnut korjaantua. Saatiin sitten samaan syssyyn vähän höykkyytystä ympyröillä taivuttamisen kanssa ja hypeltiin samalla muutkin esteet. Hemppa ei olisi ihan malttanut. Välillä piti pyöriä viisikin ympyrää että malttoi taipua ja kuunnella. Estekorkeus ei hirvittänyt vaikka taisivat olla jo tässä jossain 90 pinnassa. En katsellut kovin tarkkaan. Ainakin 80. Harmittavan monta väärää laukkaa yhä alastuloissa vaikka yritin johtaa.

Huilia tuli vain yhden suorituksen verran kun meidät komennettiin jatkamaan. Koska Hempalla ei ole huomenna kisapäivä niin sitä ei tarvinnut säästellä samoin kun muita. Yhä voltattiin kunnes meno parani ja sitä tehtiin joka väliin. Nyt tultiin itse rataa. Pysty, suora linja, kaareva linja ja sarja.

Heti eka hyppy oli niin epäsynkassa että meidät käskettiin uudestaan alkuun. Tästä loppuun taitaa olla videot. Nyt hyppy oli parempi. Taas pyörittiin päädyssä. Linja ok-. Ympyrää päätyyn, kaareva linja taidettiin tulla vastalaukassa. Ympyrää. Sarja ok. Jotain meillä putosi. Pahimmillaan jo vähän jännitti että meneekö Hemppa yli kun tultiin juureen. Meni se. Seuraavalle kierrokselle ohje oli saada hevosta lyhyeen mutta energiseen laukkaan ja taivuttaa kunnolla kaarteissa.

Tultiin myöhemmin vielä toinen kierros. Ekalle esteelle Hemppa malttoi oikeasti kuunnella ja kun tultiin tasaisella rytmillä kohti estettä niin ponnistuspaikka löytyi helposti. Hetken arvoin ympyrää mutta päätin sen kuitenkin tehdä kun jalkaan reagointi ei ollut ihan kunnossa. Ohje oli ettei niitä ole pakko tehdä. Linja ok ja myötälaukka! Suoraan seuraavalle linjalle ja taas löytyi myötälaukka. Siinä taisi olla jotain hassumpaa ponnistuspaikkaa. Sarjallekin jatkettiin suoraan. Siihen tultiin hyvin sisään ja sujui helposti. Myötälaukassa alas!

Edelleenkään ei ollut niin täydellisen ihanaa kuin miltä joskus on tuntunut. Paikat ei olleet ihan priimoja. Kiva oli että päästiin kaikesta empimättä yli. Oma mukautuminen oli välillä taas vähän hassua. Kun sujui niin meni helposti. Viimeisen kierroksen myötälaukat lohduttivat kovasti. Sekä se, että sain niitä korjattua monesti lennosta oikeasta vasempaan. Jihuu!

Hyppelyyn ei mennyt lopulta kovin kauaa, joten käytiin Hempan johdolla kävelemässä peltolenkki. Ekan kierroksen jälkeen kello oli edelleen kymmentä vaille. Kaverit ei lähteneet sakkokierrokselle, joten käytiin Hempan kanssa kaksin kävelemässä vielä toisen kerran. Ruuna vetäisi itsensä tunnilla (taas) ihan hikeen, joten tulipahan kunnon loppukäynnit. Pihalla vähän säpsähti mutta muuten meni ihan rauhallisesti. Tosin ojasta mentiin yhä suht suurieleisesti yli.

Tallissa ruuna joutui taas pesulle. Ihanan rauhallisesti antaa suihkutella. Sitten pihalle syömään.

Ongelmia:
ei oikein taipunut sisäjalan ympäri
ei meinannut malttaa odottaa
jalasta ei aina reagoinut kunnolla eteen
vääriä laukkoja

Parannusta:
vaihtoi laukkoja!
hyppäsi kaiken

Teija videoi lopputunnin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora