perjantai 6. toukokuuta 2016

Kolmas kouluvalmennus

Perjantaina päästiin Hempan kanssa kolmatta kertaa Artsin silmien alle. Seuraksi Anne ja poniKaisa. Lähtökohdat oli hyvät kun ope oli nähnyt eiliset ratamme. Keli oli kesäisen lämmin ja päädyin pelkällä topilla ratsaille. Hyvin tarkeni ja oli aika sopiva.

Mentiin vähän pitkien kouluaitojen sisällä vaikkei kaikkia aitapaloja ollutkaan. Alkutunnista esitettiin Hempan kanssa sitä samaa venkulointia kuin eilenkin alkuun. Liirasi vasemmalta karkuun eikä halunnut asettua oikealle. Nyt olin jo valmiiksi samoilla aseilla liikkeellä kuin mitä ope tarjosi. Myödättiin ulkoa. Ratsastettiin sisäjalasta eteen. Kuviona tehtiin isoa kahdeksikkoa, päätyihin puoliympyrät ja lävistäjillä suunnan vaihto. Vasen kierros oli huomattavasti helpompi. Raippaa ei tänään ollut mutta alkuun Hemppa eteni ihan hyvin jalasta.

Kuviolle lisättiin myös laukat lävistäjältä päätyihin. Pikkuhiljaa Hempan venkoilu rupesi vähenemään. Alaspäin siirtymissä ruuna sai minua nyittyä turhaan etukenoon.

Lepohetken jälkeen ruvettiin tulemaan raviväistöjä. Pitkän sivun alusta sisään keskilinjalle asti, siitä asetus tulosuuntaan ja puolikas voltti ja paluu uralle. Hemppa väisti yllättävän hyvin. Tosin tänään menin asenteella että osaan tehdä aivan superhienot raviväistöt. Väistöissä ruuna oli myös tasainen. Vasemmalle asettuminen ja volttaaminen oli helpompaa, oikealle alkoi taas kamala venkoilu. Pelkkä asetus ei huvittanut yhtään vaan teki samalla mieli heittää perääkin. Itse puolivoltit meni helpommin. Uralla venkoilu jatkui. Vaan jotenkin tästäkin vikalla kierroksella suoritettiin oikein kauniit versiot molempiin suuntiin. Ja tuntui kyllä hyvältä!

Väistötehtävän aikana ravi olisi välillä voinut olla isompaa. Kun yritin keventää niin käskettiin takaisin harjoitusraviin työstämään sitä lyhyemmäksi. Silti välillä kevensin puolikkaan ympyrän että sain ruunaa eteen.

Lopuksi tultiin huilin jälkeen laukassa loivaa kiemuraa keskilinjan yli. Ei käyty lähelläkään uraa. 5 metristä puhui ope mutta mielestäni jäätiin vielä kauemmas. Aloitettiin vasemmasta kierroksesta. Yllättäen sain Hempan laukkaamaan aika lyhyenä. Tehtävä meni tähän suuntaan vastalaukkoineen yllättävän helposti. Pientä viilaamista oli kaarien ko'oissa.

Oiken laukan kanssa aavistelin enemmän vaikeuksia. Yllättäen oikea peruslaukka ympyrällä tasoittui tosi äkkiä hienoksi. Ensimmäisellä yrityksellä Hemppa tipautti vastalaukan pois raville. Toisella kerralla yritti mutta sain laukan pidettyä tahdonvoimalla yllä. Sitten viilattiin taas kaaria. Vähän poukkoilevaa meidän vastalaukka oli mutta sangen hallittua ja ohjaus toimi. Uraa pitkin laukatessa Hemppaa ei alkuun tehtävän jälkeen huvittanut vaan jäi pomppimaan paikoilleen. Open ohje oli vain käyttää jalkaa ja odottaa että lähtee liikkeelle. Höllätä ei saa sillä silloin oppii että töiden vieroksuminen kannattaa.

Jälkikommentit oli että varsinkin oikea laukka vastalaukkana on Hempalle oikein hyvä tehtävä.  Muiden kommentit oli että olipa Hemppa kivan lyhyenä ja näyttipä se kivalta. Odotukset oli korkealla ja ne tuli kyllä lunastettuakin. Tunnilla oli useampi pätkä kun Hemppa toimi ja kuunteli ja silloin se tuntuu niin makealta! Tätä lisää!

Ongelmia:
ratsun venkoilut alkuun
oikea kierros oli vaikeampi

Parannusta:
väisti sangen kivasti
laukkakiemura onnistui yllättävän hyvin
ratsu esitti oikein hienoja hetkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora