lauantai 14. toukokuuta 2016

Vaivatonta hyppäämistä

Lauantaina oli muuta hevospuuhaa iltapäivälle, joten en ehtinyt enää tavalliselle estetunnille Hempan kanssa. Onneksi meidän porukallemme järjestyi toinen hyppytunti aamulle. Lopulta siellä oli JHK-tiimi. Muilla vieraammat ratsut, minä Hempalla.

Sateen uhkasta huolimatta ei satanut. Lämmintä oli n. +10°C. Hemppa tuntui alkuun ravissa könkältä, sillä olikin tänään 3 lämmintä jalkaa. Mutta hetken ravailun jälkeen tämä katosi. Open kommentit oli että katsotaan. Ravissa Hemppa oli vasempaan kierrokseen suht ok mutta oikea oli venkuilua. Kaula kääntyi mutta ruuna ei rehellisesti taipunut. Tultiin ravipuomeja kaarella ja jo siinä oli taivuttamisen kanssa hakemista. Sitten sama laukassa. Meidän toistot jäi aika vähiin kun tunnustelin ruunan puhtautta. Puomit nousi pikkukavaleteiksi, ihan ok.

Hemppa oli tänään kivan energinen. Esteraippa oli mukana varmistelemassa tätä. Nyt laukassa jo alusta asti muistin taivutella hyväksi. Pohkeesta spurtit eteen jätettiin ottamatta mutta hyvin pärjättiin ilmankin.

Hypättiin kolmen kavaletin linjaa, meille 3 laukkaa väleihin. Vähän sai jopa pidättää. Pian keskimmäinen nousi okseriksi ja lopulta aika isoksikin. Ihanan vaivattomasti päästiin yli. Tosin tehtävän jälkeen oltiin monesti väärässä laukassa. Oikea, vaikka vasen olisi pitänyt olla. Vaihtoi kuitenkin pyynnöstä lennossa. Vau!

Seuraava linja oli pystyltä portille, 4 lyhyttä laukkaa. Sekin ihan ok. Kun esteet nousi niin taas otettiin yksi epäsynkkahyppy ekalle. En kuitenkaan kovin pahasti hötkynyt vaan jälkimmäinen meni asiallisesti. Sakkokierroksella paremmin.

Väliin tultiin rata. Kaarevat kavaletit, suunnanvaihtokavaletti, kaareva linja okserilta portille, aiemman 3 laukan linjan kavaletti ja okseri sekä lopuksi vielä 4 laukan suora perään. Estekorkeus ehkä 90 cm. Muutamat väärät laukat, muuten tasaista ja sujuvaa.

Lopuksi loikittiin 4 laukan linjaa vielä vähän isompana. En jännittänyt vaan olin hyvin luottavaisena. Ekalla kerralla tultiin ekalle sangen lähelle, mahtuipahan ainakin hyvin väliin. Vikalla kierroksella portti-okseri oli jälkimittausteni mukaan lähes metrin. Veikkaus oli 98 cm. Helposti yli. Väärässä laukassa tosin alas. Mutta mitä pienistä. 3 laukan linjalla oli myös semmonen olo että 10 cm lisää olisi mennyt kepeästi.

Tosi kiva estetunti. Ihanan vaivatonta. Hempalla hyvä energia. Ponnistuspaikat ei olleet ihan kaikki priimaa mutta suurimmaksi osaksi kohdillaan. Vääriä laukkoja tuli mutta sangen hyvin ne sai korjattuakin. Tämän perusteella sain puhuttua luvan ORK:n kisoihin hyppäämään meidän eka 2-tason 90 cm.

Ongelmia:
alkuun könkkäsi
väärät laukat
pari tilastopuomia
sileällä vänkäili

Parannusta:
hyvä energia
säätyi ihanan hyvin
tosi vaivatonta ja helppoa

Miia videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora