keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Jäähyväiset Iolantalle

Keskiviikkonakin kävin ratsastamassa Iolantan itsenäisesti. Pakkasta oli enää -2°C. Samaan aikaan meidän kanssa kentällä oli toinenkin ratsukko.

Tamma oli reipas mutta kuuliainen. Yhä mentiin pelkkää uraa pitkin koska hokkeja ei ollut ilmaantunut ja kentän kunto oli sama kuin aiemminkin. Taas taivuttelin alkuun ja sitten tein temponmuutoksia. Hyvin lähti eteen mutta jarrut olisi voineet olla vielä tehokkaammat.

Laukka aloitettiin turvallisemmasta eli vasemmasta kierroksesta. Nousi hyvin ja pysyi asiallisena. Oikean laukan nostin käynnistä ja tein voltin alle. Olin supertyytyväinen kun se nousi heti ekasta pyynnöstä oikein eikä lähdetty ihan täysiä. Sitäkin päästiin hallitusti uraa pitkin. Toki tuntui tasapainottomammalta kuten tamma muutenkin oikeassa kierroksessa.

Loppuun otettiin vielä vähän ravityöskentelyä sekä nostin muutamia kertoja vasenta laukkaa. Sieltähän tuli jopa hyviä nostoja! Eikä mitään ravikiihdyttelyjä. Toki toistojen myötä tamma meinasi vähän innostua.

Lopuksi hölkättiin vielä ravissa ja käveltiin pitkin ohjin. Kun oltiin lopettelemassa rupesi joku innokas räjäyttelemään raketteja. Seurana ollut Sokeri vähän hätkähti mutta turvatammani ei välittänyt. Loistavaa! Siihen oli hyvä lopettaa ja tulla omatoimisesti alas selästä ennen isompaa pauketta.

Ongelmia:
oikea kierros vähän tasapainoton
jarrut olisivat voineet olla vähän nopeammat
välillä meni vähän reippaasti

Parannusta:
oikea laukka nousi hyvin ja oikein
vasempaan asiallisia nostoja

Tunnin jälkeen hikisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora