tiistai 8. joulukuuta 2015

Raviväistöjä hyvällä mielellä

Tiistaina sain taas jatkaa Sakulla. Ruuna oli sisällä ja minä myöhässä mutta nopeastihan puhtaan hevosen suihkasi harjalla läpi, putsasi kaviot ja varusti. Tämän päivän ensimmäinen oppi oli että hevosten ei anneta pissata maneesiin vaan saavat oppia pidättämään.

Tehtävät aloitettiin taas keskiympyrältä käynnissä taivuttaen sisään. Saku taipui muttei myödännyt. Tämän päivän tavoitteekseni otin että ratsastan normaalisti enkä hissuttele. Taivuteltiin toiseenkin suuntaan ja sitten ruvettiin etuosansiirtoharjoituksen jälkeen väistämään takaosaa ulos. Kommenttia tuli että pitäisi hidastaa vauhtia. Toki olin jo aiemminkin vähän himmaillut. Saku väisti kyllä mutta aika maltilla, ei kunnolla ristiin. Muistin kehua ja homma parani. Tehtiin myös yksi etuosakäännös. Edellisestä kerrasta olikin ikuisuus. Kumpaankin suuntaan tätä ja välissä taidettiin ottaa pätkät ravia. Taidettiin tehdä väistöjä siinäkin. Sanomista tuli jäykistyvistä käsistä. Alkutunnista kädet olivat liian matalalla.

Jakauduttiin omille pääty-ympyröille. Meidän ympyrällä 3 ratsukkoa, toisella 2. Siinä ravissa avonaisella sivulla takaosa ulos. Kumpaankin suuntaan. Meni aika kivasti. Ruuna eteni tahdikkaasti ja ilman mitään värkkäilyjä tuli kivasti avuille. Laukkaa ei otettu askeltakaan. Sanomista tuli nousevista jaloista ja sivulle kallistuvasta painosta.

Sitten sama suoralla uralla. Ensin käynnissä pari hyvää väistöaskelta takaosa sisällä ja kiitos. Ehti tehdä useamman kerran pitkän sivun aikana. Ja ravissa sama. Saku toimi sangen kivasti. Pysyi rentona kun pyysin väistön eikä kiihdytellyt tai hidastellut. Opekin kehui. Siitä jatkettiin suorilta loppuraveihin. Siinä Saku yritti vähän painaa ohjalle mutta päästiin ratsun kanssa muodon pituudesta ja tuntuman voimakkuudesta yhteisymmärrykseen. Välikäyntejä ei ollut tänäänkään. Taisi Sakullakin olla pissahätä mutta koska pysähtymistä ei suvaittu niin välillä yritti vähän jäkitellä ja pudotti ravista käyntiin.

Tunti oli oikein kiva ja pysyin hyvällä tuulella. Tämän seurauksena ratsastin omalla tasollani enkä alisuorittanut. Sakun kanssa synkkasi yhä kivasti.

Tunnin loputtua ope kysyi että onko meillä kysymyksiä. Ihmettelin ulko-ohjan tuntumaa kun siitä myödätään. Vanhat ajatukset tiiviistä ulkotuesta voi kuulemma unohtaa. Ajatuksena voi pitää sitä että ratsu on ulkoavuilla. Ja silloin on liikaa kiinni sisältä kun sisäkäsi/-ohja jäykistyy. Jotenkin noin. Vaikkei laukattu niin tykkäsin tunnista kovasti.

Ongelmia:
ratsun piilevä pissahätä(?) eli ravista käyntiin pudotukset
omat tavalliset istuntaongelmani

Parannusta:
yhteistyö Sakun kanssa pelasi tänään kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora