lauantai 19. joulukuuta 2015

Pihaponeilua ilman takkia

Lauantaiaamuna vaihdoin pitkät yöunet aamuratsastukseen. Ei tullut Lidaa tällä kertaa vaan Jade. Poni oli onneksi sisällä. Tänään sekin oli hapan ja luimi. Saattoi jopa yrittää haukata jalasta kun suitset olivat jo päässä. Ratsukoita tunnilla oli 7 ja mentiin maneesiin.

Alkuverkassa poni oli käynnissä ihan ok. Ravissakin uraa pitkin puksuttelu onnistui. Ope sanoi taas samoja juttuja kuin eilen. Rentouta hartiat ja omaa painopistettä taaemmas. Laukannostot tökki. Useamman kerran poni jumitti ja piti raipattaa laukalle. Vasemmassa kierroksessa oli vielä kääntöpulmiakin. Ei tosiaan ollut avuilla. Laukka rullasi ihan ok kun sen sai päälle. Mutta poni oli kuitenkin sen verran rauhallinen ettei spurttaillut, pukitellut tai jännittynyt.

Välikäyntien jälkeen siirryttiin pihalle. +7°C ja lähes paistoi aurinko. Kenttä oli täysin sula mutta paikoin vähän märkä. Oikein ratsastuskunnossa. Ilman takkia joulukuun puolessa välissä pihalla ja tarkeni!

Tehtiin eilisiä juttuja. Takaosakäännöksiä alkuun käynnissä, sitten niistä otettiin ravia. Yhä oli hartiat jännittyneenä ja ponilla kaula liikaa mutkalla tai asetusta liian vähän. Omaa yläkroppaakin piti yrittää ajatella menosuuntaan. Pikkuhiljaa tajusin että myös sisäjalka pitää pitää kiinni jos mielii saada asetusta läpi. Oikealle asettui huonommin. Volttaaminen vähän auttoi. Raville rupesi tulemaan helposti. Tarjosi pientä hissutteluravia. Jos pyysin enemmän niin sitten hajosi jarrut ja juoksi alta.

Tehtiin vielä siirtymiä ravista laukkaan. Ensin vasen kierros. Muutama nätti nosto mutta paljon myös jumittelua. Kääntyi sentään alkutuntia paremmin. Oikeaan kierrokseen nostot olivat epämääräistä ravin kautta juoksemista. Ei kyllä tainnut jumitellakaan. Lantio leveäksi, lonkkia auki ja painopistettä alemmas ohjeisti ope.

Loppuraveissa Jade joko juoksi vauhdilla tai hidasti hyydyksiin. Enemmän juostiin. Mutta mitään ei pöljäillyt missään vaiheessa.

Ongelmia:
laukannostot
kääntyminen
tasainen tahti
luimi hoitaessa

Parannusta:
ei spurttaillut eikä pukittanut
kaikki onnistui ainakin jotenkuten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora