torstai 3. joulukuuta 2015

Peruttu estetunti, tilalla ratsujen liikutusta

Torstaina tuli viesti että estetunti on peruttu opettajan sairastumisen takia. Tuuraavaa opea ei löytynyt ja hepat piti liikuttaa, joten mieluusti lähdin liikuttamaan Lidaa. Kakkosratsuksi tuli Leira.

Lida piti hakea tarhasta. Upposin nilkkoihin asti mutaliejuun tässä operaatiossa. Tamma kiukutteli tänään minullekin. Vaan aika maltillisesti. Harjatessa vähän nosti jalkaa ja satuloidessa luimi. Muttei mitään sellaista että olisin ollut huolissani tai laittanut sen kiinni. Sävähti komennuksistani aika lailla ja siihen riitti pelkkä käden heilautus.

Maneesissa oli 3 ratsukkoa kerrallaan. Lida oli aluksi hidas ja kankea. En tehnyt mitään ihmeellistä. Yritin taivutella kaikissa askellajeissa. Laukassakin oli alkuun poikkeuksellisen jäykkä eikä myödännyt tuntumalle millään. Ope olisi ollut kiva.

Tein muutamat käyntiväistöt ja laukassa yritin pari kertaa vaihtoa puomilla. Ei edes meinannut vaihtaa, joten luovutin.

Vasta lopuksi Lida rupesi tasoittumaan edestä mutta ihan kunnolla ei edelleenkään ollut avuilla. Laukka onneksi oli jo suht asiallista eikä tamma tuntunut kovin pitkältä. Kuulemma taas on pukitellut alkuviikosta kuskeja alas. Pukittaisi joskus mullekin eikä vain laamailisi.

Tästä tunnista jäi semmonen olisi pitänyt enemmän ja vähän tuota -olo. Ei kovin hääviä. Muiden hepat meni paljon kivemman näköisesti. Vielä tunnin jälkeen kun laitoin loimea päälle niin yritti vähän äkäillä.

Ongelmia:
Lida oli jäykkä ja löysä
semikiukku hoitaa

Parannusta:
hoidin kuitenkin irti
ratsastus vähän parani lopuksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora