keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Voltteja ja vaihtoja pikkuesteillä

Keskiviikkona rästittiin muutaman viikon takaa väliin jäänyt tunti iltasella. Mulle ratsuksi taas Lida. Kysyin että onko meillä ilman satulaa -tunti luvassa vai heivaanko sen nyt pois. Kuulemma huomenna. Jee!

Lidalle tämä oli päivän kolmas kerta hommiin. Ei silti vaikuttanut uupuneelta. Karsinassa oli tosi symppis vaikka kuulemma aiemmin päivällä oli taas vastustellut satulointia. Minä sain satulan selkään ilman luimimistakaan. Vasta kun siirsin satulaa selässä kävi korvat hetken luimussa. Muuten ei mitään.

Alkuverkassa en taas tehnyt ihmeitä. Lida liikkui muttei superinnokkaasti. Patistelin vähän lisää liikettä mutten jaksanut juoksuttaa kunnon vauhtiin. Tultiin ravissa kahta puomiväliä. Oikeassa kierroksessa laskin jokaisella viidellä ylityksellä 8 ja 9 askelta. Aika tasaista siis. Vasemmassa kierroksessa haluttiin eroja. 10 ja 9 sekä 8 ja 7 irtosi. Sekä myös se perus 9 ja 8. Vähän paremmin olisi voinut polkea takaa eteen. Nyt mentiin pitkänä kipitellen.

Laukassa tultiin puomikasan yli. Puomit pysyi paikoillaan mutta kopistiin niihin käytännössä joka ylityksellä. En ihan hahmottanut että mikä jalka niihin osui ja miksi. Välillä toki paikatkin oli huonoja. Sitten piti vähän haastaa ja tulla isommalla tai pienemmällä laukalla. Lida pysyi tänään yllättävän hyvin laukassa vaikka lyhensinkin. Pudotti toki muutaman kerran raville muttei läheskään joka kerta. Myötälaukatkin säilyi hypyissä pääosin oikein.

Sitten tultiin pitkän sivun suuntaista linjaa. Puomi - pysty - puomi. Puomien yli tehtiin voltit. Väli puomilta pystylle oli 3 laukkaa. Yhä pysyttiin sangen hyvin myötälaukassa. Ensin vasen kierros, jossa ekan puomin jälkeen voltille kääntö oli päivän haastavimpia juttuja. Tämäkin johtui selvästi omasta toiminnastani. Ope ohjeisti laukkaamaan volteilla vähän energisemmin ja hypyissä istumaan pystympänä. Lopuksi tehtävään lisättiin myös keskiympyrä pystyn yli. Ympyrän toisella puolella oli okseri. Väleihin tuli n. 8 askelta. Oikeassa kierroksessa tuli yksi sakkokierros kun laukat vaihtui vääriksi. Muuten suoritettiin hyvin tasaisesti. Toki vissiin kahdesti rämmittiin 3 laukan väleihin jotain muuta kuin 3. 2,5 ja 4.

Lopuksi tultiin kahdeksikolla vaihtoja. Kuvio oli vähän lävistäjän ja täyskaarron välimuoto. Yksittäinen maapuomi, jolta hetki suoraan ja sitten kaarre pystylle. Kummastakin suunnasta omansa. Laitoin tamman laukkaamaan ainakin kunnolla eteen ja tultiin vähän lentämällä. Oikeasta vasempaan vaihtui joka kerta. Ensimmäinen yritys vasemmasta oikeaan jäi vaihtumatta mutta sen jälkeen vaihtui joka kerta. Vau! Lidalla! Kun lopetettiin tehtävä ja kehuin että Nuppu ja Lida on parantaneet syksystä huimasti, taisi Lida tästä kimmastua ja pukitti! Vähän nousi edestä ja sitten takaa. Tästä ei taputeltu vaan komennettiin ravissa eteen. Ylimääräistä virtaa tämä tuskin oli sillä tässä vaiheessa tamma oli juossut jo 3,5 tuntia tänään.

Loppuravit meni ihan asiallisesti. Tosin viimeinen silaus jäi puuttumaan eikä ihan tullut avuille. Taluttaessa oli hetken ok, sitten alkoi häsläys. Taisi olla kiire syömään. Varsinkin siinä vaiheessa kun kaverit rupesivat poistumaan maneesista tuli Lidallekin kiire. Enempää ei kiusattu vaan poistuttiin hallitusti.

Ongelmia:
pukitti lopuksi

Parannusta:
ei kovin löysä
ei pudotellut laukasta raviin yhtä paljon kuin yleensä
myötälaukat löytyi tänään aika hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora