lauantai 12. joulukuuta 2015

Kisatreeni kuitupohjalla

Lauantaina iltapäivästä oli kisatreeni huomisiin kisoihin. Alunperin kuvittelin että mulle jää joku hasardiratsu, jonka selkään kipuan nyt ensimmäistä kertaa. Toisin kävi. Anne halusi Hemppailla kisoissa vain yhden luokan, joten pääsin sille toiseksi kisakuskiksi. Siksi myös treenit Hempalla, jee!

Ratsukoita tunnilla oli 4. Nyt pääsin ekaa kertaa hyppimään uudella pohjalla.

Samalla kun otettiin ohjat tuntumalle siirryttiin jo raviin. Ratsuun ei tästä johtuen ollut oikein mitään tuntumaa ja ruuna meni suorin vartaloin. Vähän yritin jotain taivuttelua mutta menin puolivaloilla enkä ollut kovin skarppina. Tultiin ravipuomeja. Hemppa hoiti osuutensa vahvasti sinnepäin ja annoin ruunan jolkotella. Onneksi ope välillä yritti herätellä hommiin. Taivuta, lyhennä ja vähän sainkin jotain tehtyä. Ruuna taisi vähän protestoida mukana ollutta esteraippaani. Vasemmassa kädessä suvaitsi raipan paremmin.

Sitten tultiin pikkuesteiden linjaa molemmista suunnista. Väliä n. 20 metriä. Piti tulla viidellä ja ope varoitteli että Hemppa sujauttaa helposti 4. Ensimmäinen kierros edettiin sitten niin varovasti että tuli 6. Hupsis. Sitten päästiin viidellä. Siihenkin piti ratsastaa eteen. Lopuksi tultiin vielä neljällä. Helposti sekin. Samoja hyviä ominaisuuksia kuin Lidassa. Olisi kiva joskus kokeilla vähän enemmänkin mihin Hemppa venyy.

Sitten tultiin rata kolmesti minikorkeudella. Hemppa vähän poukkoili ovikulmassa ja teki sen myös sakkokierroksella. Ope sanoi että sangen varmasti uusii loikkansa jos jotain keksii. Itse keskityin yhä vähän huonosti kun esteet oli pieniä. Jotain saatettiin pudottaa ja muutamat laukat korjattiin ravin kautta. Kolmas kierros meni ilman loikkia mutta jotain hyppysynkrooniongelmia taisi olla.

Sitten hypättiin vähän eri järjestyksessä rata 80 cm korkeudessa. Koska esteet nousi äkillisesti niin paljon niin 80 tuntui isolta. Hyvin se kuitenkin selvitettiin vaikka alkuun tuntui ettei ruuna mene pohkeesta eteen ja on hidas ja löysä. Seuraavalle kierrokselle esteet olikin jo 90 cm. 5 laukan väli meinasi yhä olla vähän ahdas. Jäin jälkimmäisessä hypyssä vähän suuhun kiinni ja Hemppa protestoi pikkuloikalla esteen jälkeen. Meno oli vähän pitkähköä mutta osuttiin esteille ja yli mentiin läheltä tai kauempaa. Vikalle ajauduttiin joka kerta juureen.

Yllättäen hypättiin 90-korkeudessa vielä toinenkin kierros. Nyt meni paremmin ja osasin myödätä hypyissä. Luotin siihen että mennään yli. Ei ylimääräisiä pomppuja ja opekin sanoi että meni rennommin. Tämä jäi valitettavasti tallentamatta mutta parempi kuin edellinen siis.

Aika luottavaisin mielin huomenna hyppäämään 90. Vaikka tätä vähän emminkin hyppytreenien ollessa aika vähissä.

Ongelmia:
kun en keskittynyt niin ei hypätty keskeltä
muutamia omia pomppuja
joitain vääriä laukkoja

Parannusta:
sain hyppypaikat keskelle
en välittänyt ruunan pompuista
tajusin lopuksi laittaa Hempan liikkeelle ennen ratoja
esteet varmasti yli

Meidän menoa estetunnilla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora