sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Ansa yhä pitkänä

Sunnuntain irtotunnille Artukaisiin sain Ansan. Tamma oli vuoden takaa tuttu. Muistelin että viimeksi kuntoon laittaessa oli tosi äkäinen. Tänään ihan asiallinen. Vain satulavyön kiristystä protestoi potkimalla mahan alle. Missään vaiheessa ei huolestuttanut.

Keli oli pudonnut pakkaselle, pihalla -6°C ja kaunis auringonpaiste. Tänään meitä oli 8 ratsukkoa maneesissa.

Alkuverkat mentiin vähän eilisen tyyliin, tosin kolmikaarisella. Nyt piti volttailla ja kaartaa radan poikki vähän useammin välimatkojen säilyttämiseksi. Käynnissä tamman sai suht nopeasti houkuteltua pyöreäksi mutta ravissa jäi vähän epätasaiseksi kovasta yrityksestä huolimatta. Hankaluus oli erottaa lyhyet ohjat vetämisestä. Ansa olisi halunnut jolkotella pidempänä. Opelta tuli taas ihan hyviä ohjeita mutta harmillisen harvakseltaan. Laukassa varsinkin vasempaan kierrokseen tamma kulki ihan mutkalla ja yritin suoristaa avoajatuksella. Välikäyntien ajan ope oli ihan hiljaa.

Tänään ei tehty väistöjä vaan laukkavoltteja. Alkuun tehtiin ravista laukannosto uran sisältä pitkän sivun puolesta välistä. Laukassa voltit H- ja E-kirjaimiin. A:ssa raviin ja ravivoltti. Tämä vasemmassa kierroksessa. Myöhemmin laukattiin oikeassa kierroksessa uraa pitkin ja tehtiin 10 metrin voltit kirjaimiin A, E, H ja R. Laukka oli meille ravia helpompi askellaji ja Ansa kääntyi yllättävän hyvin. Yhä tuli sanomista että itsekin pitäisi kääntyä voltin suuntaan. Sisäkäden liikuttelusta ja vasemmalta myötäämisestä taisi myös tulla kommenttia.

Taas tehtiin muutamat keskiravilävistäjät. Ansa kiihdytti ja nosti päätä. Jotain eroa joo mutten ollut tyytyväinen.

Loppuraveissa Ansalla oli vähän kiire. Kulki lähes pyöreänä mutta yhä aavistuksen pitkänä. Eteen alas venytyksessä oli makuuni vähän turhan kiireinen.

Tunti oli ihan ok ratsastuskoulupuksuttelua. Monipuoliset tehtävät mutta ei multa vaadittu tarpeeksi. Ei se huonosti mennyt mutta jäi olo että pystyisin paljon parempaankin. Hevoset oli ihan asiallisia. Riitan kuuden ratsukon tunti maksaa euron enemmän kuin tämä. Taidan seuraavalla kerralla lähteä tutkimaan kaupungin muuta ratsastuskoulutarjontaa.

Ongelmia:
tuntui vähän pitkältä
loppuun vähän kiireinen
jotenkin mitäänsanomatonta

Parannusta:
kiltimpi hoitaa ja varustaa kuin viimeksi
kuuliainen, ratti ja kaasu toimivat hyvin

Anu videoi meidän menoamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora