lauantai 19. joulukuuta 2015

Sulaa hiekkaa ja aurinkoa joulukuussa

Lauantain hevostelut jatkuivat Mallulla. Loppuvuoden tarjouksena oli itsenäiset 15 e. Hyvä lisähoukute. Ratsuvalikoima piti sisällään Ressun, Pönän, Rozen ja Topiaksen. Kovin paljoa en pohtinut kun valitsin Ressun. Tänään se taas juoni itsensä omin luvin ulos karsinasta juomaan.

Kenttä oli täälläkin yllättävän hyvässä kunnossa. Riemuitsin siitä että se oli täysin sula. Vaikka nyt olisi ollut kantahokit joka jalassa. Lämmintä oli n. +5°C ja aurinko paistoi. Luksusta.

Tein tosi pitkät käyntiverkat alle. Poni oli taas hyvin jännittynyt enkä meinannut saada sitä millään rentoutumaan. Ulko-ohja kunnolla käteen auttoi lopuksi. Ravissa ei edetty kovin lennokkaasti. Parhaiten siinä onnistuivat kulmat ja niitä teinkin sitten tavallista enemmän. Vasemmassa kierroksessa asetus oli ihan hukassa. Oikealle ohjalle oli hankala saada tukea. Kun otin oikean ohjan tuntumalle ja päästin vasemmalta käänsi poni vain turpansa oikealle. Välillä kuolaimen pureskelusta kuului oikein ääni.

Laukat oli kelvollisia. Alkuun ympyrät vähän levähtivät ulos mutta edettiin myös. Yhden pukin sain ja sekin taisi tulla protestina raipankäytöstä. Oikeaan kierrokseen meno oli vähän hyytyneempää. Jos painoni kallistui yhtään eteen pudotteli poni raville. Piti oikein huolella keskittyä takanojaan ja silti vauhti rupesi hyytymään. Lopulta vähän luovutin kesken.

Loppuraveja ei tehty vaan jatkoin käynnissä. Yritin väistää takaosaa, tehdä käännöksiä etuosakäännöksen ajatuksella sekä yhä pitää ulko-ohjaa tuntumalla. Poni myötäsi aina hetkeksi mutta tosi vaikea oli saada sitä tasoittumaan tuntumalle. Yritin kevyempää ja napakampaa tuntumaa sekä irrotella sisältä. Njääh. Rupesi loppumaan vauhtikin vaikka yhä ajattelin takakenoa. Ei tullut hyvää. Salaa vähän kaipasin piuhoja.

Loppukäyntien ohella täyttyi toiveeni uran raivaamisesta. Aivan kentän ulkopuolella kasvaa puu, jonka oksat tulevat ratsastaessa silmille. Päädyin yläilmoissa siis metsuriavuksi. Ressu ei välittänyt niskaansa putoilevista pikkuoksista.

Ongelmia:
jännittynyt poni
ei edennyt kunnolla

Parannusta:
ei hötkyillyt
kiltti hoitaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora